پیچاق قیمه اردبیل
به گزارش دیدشهر؛ پیچاق قیمه یکی از خورش های خوشمزه استان اردبیل است.
این خورشت از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به خورشت قیمه و خورش خلال کرمانشاه دارد با این تفاوت که در این خورش از خلال بادام و تخم مرغ استفاده می شود
در این خورش از رب گوجه استفاده نمی شود و رنگ حاصله این غذا از طریق زردچوبه و زعفران است.
بادام یکی از مهمترین مواد در این غذا محسوب می شود در خت این گیاه بومی نواحی خاورمیانه و جنوب آسیاست.
مواد لازم برای تهیه پیچاق قیمه اردبیل
گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۲ عدد
تخم مرغ: ۴ عدد
خلال بادام: نصف استکان
ادویه خورشتی: به مقدار لازم
زعفران: به مقدر لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه پیچاق قیمه اردبیل
گوشتها را باید مثل قیمه به قطعات کوچک و شاید هم کوچکتر خرد کرد.
بعد از اینکه گوشت ها کمی سرخ شدند.
پیاز را خلال کرده و روغن رو گرم می کنیم. پیاز را سرخ کنید تا طلایی شود و سپس گوشت را به آن اضافه میکنیم.
ادویه ها را جداگانه به مدت ۱ دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدهید تا عطر ادویه ها به مشام رسید از روی حرارت بردارید و حدود ۲ تا ۳ لیوان آب به آن اضافه میکنیم.
بادامها را با یک استکان آب در یک قابلمه کوچک روی حرارت میگذاریم تا کمی نرم شوند.
در انتهای پخت بادامها کمی کره به آن اضافه میکنیم. در این مرحله میتوان کمی زعفران هم به بادام اضافه کرد تا رنگ بگیرد.
گوشت پخته شده را همراه با بادام در یک ماهی تابه میریزیم تا کمی بجوشد و آب اضافه آن تبخیر شود.
سپس حرارت را کم کرده و آب زعفران- پیاز سرخ شده و خلال بادام ها را هم به خورش افزدوه و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت پایین خورش پخته و جا بیفتد.
نمک، فلفل و ادویهها را به اندازه اضافه میکنیم در صورت تمیایل میتوانید کمی آبغوره هم به غذا اضافه کنید.
زمانیکه میزان آب خورشت به اندازه دلخواه رسید تخم مرغها را دانه دانه روی خورشت میشکنیم.
در انتها با زعفران و پیاز داغ، غذا را تزئین میکنیم.