https://didshahr.ir/22482

در این پرونده با خاص ترین و مشهورترین تونل های جهان یا همان راهروی لوله مانند زیرزمینی یا دور پوشیده آشنا خواهیم شد.

به گزارش دیدشهر؛ گاهی تونل‌ها فقط یک مسیر ارتباطی نیستند، جذابیت و داستانی که پشت هر تونل وجود دارد، آن‌ها را به یک مکان گردشگری مهم در جهان تبدیل کرده ‌است.

1- تونل عشق در اوکراین

ارتش اوکراین در دوران جنگ سرد برای استتار و انجام عملیات گوناگون این مکان را ساخت و پس از پایان جنگ هم آن را به حال خود رها کرد. این تونل در واقع مسیری از یک ریل قطار غیرفعال و متروکه است. جایی که به دلیل متروکه شدن در طول سال‌ها می‌توانست تبدیل به خرابه‌ای تاریک و حتی ترسناک شود اما امروزه به محلی گردشگری تغییر هویت داده‌ است. تونل عشق در خارج از روستای کلوان واقع در غرب کی یف و شمال شرق لویو واقع شده‌است. این گذرگاه حدود 3 تا 4 مایل(5 تا 6 کیلومتر) امتداد یافته و چهره مسیر را به شکل جنگلی سرسبز درآورده است؛ اما تونل به خودی خود در حدود 5 کیلومتر ادامه دارد. در فصل‌های بهار و تابستان و زمانی که آب‌وهوا برای رویش گیاهان مناسب‌تر می‌شود؛ تونل عشق به طور کامل به رنگ سبز در می‌آید و به مکانی حیرت ‌انگیز و تماشایی تبدیل می‌شود. زوج‌های جوان با عبور از این تونل آرزویی می‌کنند و معتقدند تنها کسانی که عشق حقیقی دارند، آرزویشان محقق می‌شود.

2- تونل مانش(یا زیرآبی) در فرانسه

تونل مانش یکی از خاص‌ترین تونل‌های جهان است و بلندترین طول مسیر تونلی در زیر دریا را دارد. این تونل در دهه‌ پایانی قرن بیستم ساخته شده‌‌است که امروزه به‌نام یوروتونل هم شناخته می‌شود؛ در حقیقت تونل مانش، انگلیس را به اتحادیه اروپا وصل کرده است. این تونل در پایین‌ترین عمق یعنی ۷۵ متر زیر بستر دریا قرار دارد. طول تونل در زیر آب به 37.9 کیلومتر می‌رسد که بلندترین طول تونل زیرآبی در جهان محسوب می‌شود. فرایند حفر تونل مانش، فرایندی کم‌سابقه در صنعت حفاری بوده که در دسامبر ۱۹۸۷ شروع و ظاهرا از همان ابتدا در فرانسه و انگلیس با مشکلات زیادی برای حفاری همراه بوده است. ماشین‌های حفاری از همان ابتدا با ورود آب به تونل روبه‌رو شدند اما سرانجام در اول دسامبر 1993، یک کارگر بریتانیایی و یک کارگر فرانسوی در محل تلاقی دو تونل به‌هم رسیدند و این تونل تکمیل شد. بیشتر ماشین‌ها و دستگاه‌های حفر تونلی که در این پروژه استفاده شدند، دو برابر یک زمین فوتبال طول داشتند و قادر بودند روزی ۲۵۰ فوت تونل حفر کنند. با این حال حفر تونل شش سال طول کشید.

3- تونل ژونگ‌ نانشان در چین

تونل ژونگ‌‌نانشان، جزو زیباترین و البته عجیب‌ترین تونل‌های جهان است. با ورود به این تونل، محو تماشای پیرامون خود می‌شوید. از گل و گیاهان اطراف گرفته که باعث شده لقب تونل طرفدار محیط‌زیست را به این تونل بدهند تا نورپردازی های زیبا و رنگارنگ، همگی جزو جذابیت های این تونل هستند.

4- تونل «یربا بوئنا» و «یوتا» در آمریکا

برای گذشتن از پل خلیج سانفرانسیسکو-اوکلند، رانندگان باید از طریق تونل جزیره یربابوئنا از این جزیره عبور کنند. این تونل که در سال ۱۹۳۶ تکمیل شد، هنوز هم یکی از عریض‌ترین تونل‌های دنیاست و ۷۶ فوت عرض(23 متر) و ۵۸ فوت(17 متر) ارتفاع دارد. برای تسهیل انتقال خودروها روی این پل، تونل با دو عرشه که هر کدام پنج لاین دارد، ساخته شده است. بعد از این تونل، یک پل هوایی قرار دارد که لذت عبور از این تونل را دوچندان کرده است.
یکی دیگر از تونل های خاص آمریکا، تونل پارک ملی یوتاست که وقتی از بیرون به این تونل نگاه می‌کنید، بیشتر شبیه یک نقاشی عظیم روی یک سنگ بزرگ است. اطراف این تونل با صخره‌های عظیم و درختان سرسبز بلند احاطه شده و نمایی خارق‌العاده به این مکان داده است.

5- تونل گولیانگ در چین

این تونل پرماجرا در طول پنج سال بعد از این که دولت چین به این نتیجه رسید که روی این پروژه که فقط قرار است توسط ۳۰۰ نفر استفاده شود، چندین میلیون هزینه نکند، توسط ۱۳ نفر روستایی ساخته شد! آن‌ها توانستند در این مدت، تونلی ۱۲۰۰ متری را در دل صخره‌ها بکنند اما چون افراد حرفه‌ای نبودند، متاسفانه تعدادی از آن‌ها هم در این راه کشته شدند. عرض این جاده تونلی ۴ متر است و دو وسیله به سختی می‌توانند از کنار هم در این تونل عبور کنند. این جاده تونلی فوق خطرناک دارای تعداد زیادی حفره رو به دره است. سطح جاده و دیواره‌های تونل به دلیل نوع ابزاری که روستاییان برای ساخت آن استفاده کرده اند، بسیار سفت و محکم است و از این نظر امنیت بالایی دارد؛ اما باید گفت که جاده تونلی گولیانگ چین در فصل‌های سرما و در شرایطی که جاده خیس باشد، بسیار لغزنده و خطرناک می‌شود و تا امروز، تصادفات و اتفاقات رانندگی دلخراشی در این مسیر رخ داده است.

6- تونل گوتارد در سوئیس

گوتارد، طولانی‌ترین تونل جهان به طول ۵۷ کیلومتر است. رکورد طولانی‌ترین تونل جهان پیش از این متعلق به تونل سیکان به طول 53.9 کیلومتر در ژاپن بوده است. گوتارد، شمال به جنوب سوئیس را از میان کوه‌های آلپ به هم وصل می‌کند. ساخت این تونل حدود ۱۷ سال پیش آغاز شده و بیش از 16 میلیارد دلار هزینه دربرداشته است. با ساخت این تونل مسافران می‌توانند در مدت 20 دقیقه از کوهستان آلپ عبور کنند و ضمن لذت بردن از مناظر کوهستانی، زمان سفر بین زوریخ و میلان(ایتالیا) را حدود نیم ساعت کاهش دهند. افتتاح این تونل انقلابی در زمینه صنعت ترابری در اروپا بود.

7- تونل اسمارت در مالزی

تونل اسمارت، اولین و تنها تونل دو منظوره جهان است که یک ابرسازه بسیار خلاق به لحاظ مهندسی محسوب می‌شود که در سه طبقه ساخته شده است. این تونل هیجان انگیز 9.7 کیلومتر طول دارد و احداث آن در سال 2007 به پایان رسید. تونل اسمارت ابتدا به‌عنوان مسیری برای انحراف آب‌های خروشان و سیلاب‌های رودخانه‌ای در نظر گرفته شده بود ولی سپس با یک ایده جالب و خلاقانه و با در نظرگرفتن قطر داخلی آن (11.8 متر) به گونه‌ای طراحی شد که بتواند در زمان‌های غیر اضطراری که جریان آب چندان قوی نیست به‌عنوان تونل رفت و آمدی برای وسایل نقلیه به منظور کم‌کردن بار ترافیکی یکی از شاهراه‌های مهم و شلوغ شهر استفاده شود.

8- تونل لائردال در نروژ

تونل لائردال یکی از طولانی‌ترین تونل‌های جهان به طول 24.5 کیلومتر در کشور نروژ، میان شهرهای اورلند و لائردال واقع‌ شده ‌است. باید بدانید این تونل قدمت خاصی ندارد و جزو سازه‌های جدید است که در سال 2008 ساخته‌ شده است اما با وجود قدمت کم، طرفداران زیادی در سراسر دنیا به دلیل خاص بودنش دارد و لقب زیباترین تونل جهان را به خود اختصاص داده است. در تونل لائردال علاوه بر سه غار اصلی، 15 نقطه برای استراحت رانندگان در نظر گرفته‌شده است. در تمام مسیر تونل از نورپردازی‌هایی با رنگ‌های متفاوت استفاده شده که این نورپردازی‌های جذاب آن جا را به یک جاذبه گردشگری برای مسافران تبدیل کرده‌ است.

نویسنده : مهسا کسنوی | منابع: عجیب‌ترین، کجارو، عصرایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتشار مجدد مطالب تنها با ذکر نام منبع "دید شهر" مجاز میباشد.