کدو حلوایی مشگین شهر بویژه محصول روستای جبدرق بخاطر طمع و شیرینی خاص، شهرت ملی و جهانی دارد.
به گزارش دیدشهر؛ کدو حلوایی با نام محلی “بورانی” بیشتر در حاشیه رودخانه قره سو از جمله روستاهای لمبر، جبدرق و کنگرلو کشت میشود.
این محصول درشت و شیرین با پوستی زخیم و داخل گوشتی است.
برداشت این محصول از اواسط شهریور آغاز و تا اواسط مهرماه ادامه دارد و اگر در تابستان سفری به مشگین شهر داشته باشید می توانید از کناره مزارع این محصول را تهیه کنید.
خاصیت کدو حلوایی
این میوه پاییزی حاوی اکسیدهای قدرتمند آنتی هیدروکسی است که یک اسید طبیعی در میوه است و سلولهای مرده پوست را برطرف کرده و پوست را درخشان میکند.
همچنین حاوی ویتامین A است که به تولید سلولهای پوستی جدید و نرمتر و جوانتر شدن این بافت کمک کرده و از پوست در برابر تشعشعات ماوراء بنفش محافظت می کند.
کدو حوایی با داشتن غنیترین ریزمغذی ها و کاروتنوئید از بروز بیماریهایی همچون سرطان پیشگیری میکند
به علاوه عصاره کدو حلوایی لایه محافظتی روی پوست در برابر فاکتورهای محیط زیستی دیگر مثل آلودگی هوا، استرس و دود سیگار ایجاد میکند.
درمان قولنج و تقویت مغز، قویت تراکم استخوانها، برطرف کردن یرقان (زردی)، نرم کردن سینهو و…..از دیگر فواید این میوه است.