https://didshahr.ir/21876

عبارت سندروم شکست در جراحی کمر برای توصیف درد مداوم یا پایدار پس از جراحی کمر مورد استفاده قرار می گیرد.

تعداد زیادی از بیمارانی که پس از جراحی کمر دچار درد مداوم هستند طی مدت ۵ سال پس از جراحی اولیه تحت جراحی‌های مجدد قرار می گیرند این در حالی است که شانس موفقیت پس از جراحی های اول کاهش پیدا می کند. عبارت سندروم شکست در جراحی کمر برای توصیف درد مداوم یا پایدار پس از جراحی کمر مورد استفاده قرار می گیرد. شکست در جراحی کمر در تعداد زیادی از بیماران باعث تشدید درد و کاهش قابل توجه کیفیت زندگی آنها خواهد شد. پس از جراحی اول همچنان بیمار دچار درد مزمن است و احساس بی ‌پناهی می‌کند و می خواهد بداند که آیا راهی برای تسکین درد وجود دارد یا خیر.

 سندرم شکست جراحی کمر

علی رغم موفقیت آمیز بودن جراحی باز دیسک کمر برخی از بیماران همچنان دچار درد هستند. به این وضعیت سندروم شکست جراحی یا سندروم شکست جراحی دیسک کمر می گویند که ارتباطی به خود جراحی ندارد بلکه به ناتوانی در بهبود کامل علائم بیمار ارتباط دارد. عوامل متعددی بر نتیجه حاصل از جراحی دیسک کمر تاثیر می گذارند. در برخی موارد علت شکست در جراحی دیسک کمر آن است که عوامل دیگری در بروز درد نقش دارند یا آنکه علت درد به خوبی تشخیص داده نشده است. اگر چه در برخی موارد تسکین و درمان درد عضلات، اعصاب و رباط های آسیب دیده زمان‌بر است اما گاهی اوقات بافت زخم ناشی ازمشکل اولیه یا زخم پس از جراحی علت کمر درد است. در نتیجه برخی از افراد برای تحمل درد مزمن خود به کمک نیاز پیدا می کنند.

علل درد پس از جراحی دیسک کمر چیست؟

در این مرحله باید پزشک به طور کامل به ارزیابی مجدد مشکل بیمار بپردازد و روش مناسبی را برای  درمان کمردرد توصیه کند.

انتخاب های نادرست بیمار قبل از جراحی کمر

انتخاب های نادرست بیمار قبل از جراحی کمر شایع ترین علت بروز سندروم شکست جراحی کمر محسوب می‌شود. جراح به بررسی ساختار کمر می‌پردازد تا ضایعات آناتومیکی ستون فقرات را تشخیص دهد و بتواند علت بروز درد را بیابد. برخی از ضایعات در بروز درد پایین کمر نقش مهمی را ایفا می کند به عنوان مثال بیماری تحلیل برنده دیسک برخلاف پادرد ناشی از بیرون زدگی دیسک و فشردگی ریشه عصب ارتباط چندانی با کمردرد ندارد.

بیرون زدگی مجدد دیسک پس از جراحی ستون فقرات

بیرون زدگی مجدد دیسک پس از جراحی ستون فقرات یکی دیگر از علل بروز درد کمر پس از جراحی دیسککتومی یا میکرودیسککتومی است. در ابتدا بیمار شاهد بهبود درد خود خواهد بود که پس از مدتی دچار پادرد می شود. علائم درد نشانه ای ناشی از آسیب دیدگی بافت اسکار (فیبروز اپیدورال) به صورت تدریجی ایجاد می شود، حال آنکه علائم بیرون زدگی مجدد دیسک کمر به طور ناگهانی به وجود می آیند. پزشک علاوه بر انجام معاینات اولیه و تظاهرات بالینی بیمار درخواست انجام اسکن ام آر آی برای تشخیص مشکل او را خواهد داد.

عدم کنترل صحیح درد

کنترل نکردن صحیح در پس از جراحی کمر شایع است و حدود دو سوم از بیماران از این مشکل شکایت دارند. خوشبختانه عوامل کلیدی از قبیل سن بیمار و نوع عمل جراحی می توانند به پزشک برای مشخص کردن درد و استفاده از روش‌های مناسب برای کنترل  آن کمک کنند.

درد ناشی از کاشت ایمپلنت

در صورتی که پزشک از تجهیزات فلزی برای بهبود مشکلات ساختاری کمر استفاده کرده باشد ممکن است بیمار دچار درد و ناراحتی شود. در برخی موارد استفاده از ایمپلنت برای ثابت نگه داشتن ستون فقرات ضروری است اما در صورت ایجاد فیوژن ممکن است وجود آنها هدف خاصی را دنبال نکند که در این شرایط اگر بیمار دچار درد شده باشد پزشک اقدام به خارج کردن ایمپلنت خواهد کرد تا از میزان دردکمر او کاسته شود.

درمان کمردرد پس از جراحی باز

به خاطر داشته باشید که عکسبرداری پس از عمل جراحی می‌تواند اطلاعات خوبی را در خصوص تشکیل بافت اسکار و درگیر شدن ریشه عصب و ساختارهای مجاور در اختیار پزشک قرار دهد.

تمرینات کششی پس از جراحی باز

انجام دادن حرکات کششی با هدف کشش عصب در دوران بهبود پس از جراحی می تواند احتمال تشکیل بافت فیبروزی ناشی از عمل را به حداقل برساند تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری گردد. در اکثر موارد بافت اسکار طی مدت ۶ تا ۱۲ هفته پس از عمل جراحی ایجاد می گردد. پزشکان وجود دارند که اگر در دوران بهبود امکان به حرکت درآوردن عصب فراهم گردد امکان چسبندگی آن کاهش پیدا می کند و بافت اسکار ایجاد شده مشکلی را برای بیمار به وجود نخواهد آورد. به عنوان مثال حرکت دادن مچ پا و کشش عضله همسترینگ که بزرگترین عضله بدن است و تا پشت ران امتداد پیدا می کند باعث به حرکت درآمدن اعصابی می شود که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند و به این ترتیب از تشکیل بافت اسکار در اطراف آنها جلوگیری می شود.

 دارو درمانی

پس از مرخص شدن از بیمارستان پزشک از شما می خواهد داروهای مسکن تجویز شده را طبق دستور مصرف کنید تا از تشدید درد جلوگیری شود. شما می توانید حداقل ۴۵ دقیقه قبل از شروع جلسات فیزیوتراپی داروی مسکن خود را مصرف کنید تا از تشدید درد جلوگیری گردد. برخی از بیماران تا چند هفته به استفاده از داروهای مسکن ادامه می دهند اما پزشک به بیمار توصیه می کند از مصرف داروهای مسکن بیش از سه ماه خودداری کند. هیچ یک از بیماران نباید بیش از ۳ تا ۶ ماه پس از عمل جراحی ستون فقرات از ایبوپروفن، آسپیرین یا سایر داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب استفاده کنند. مصرف این داروها می‌تواند باعث کند شدن روند بهبود شود.

 عواملی که پس از جراحی کمر باعث درد نمی شوند

اگرچه برخی از عوامل می توانند به پیش بینی شدت درد کمک کنند برخی دیگر تاثیر چندانی ندارند. تعدادی از این عوامل به شرح زیر می باشند:

  • شاخص توده بدنی
  • نحوه انجام عمل جراحی به عبارتی انجام جراحی از قسمت جلو و پشت یا هر دو طرف بدن
  • میزان تهاجمی بودن عمل جراحی
  • انجام عمل جراحی اصلاحی به منظور اصلاح عمل اول

البته امتحان کردن همه این عوامل و یافتن ارتباط بین آنها و درد غیر ممکن است زیرا ممکن است عوامل دیگری از قبیل اضطراب و بدبینی نسبت به نتیجه جراحی یا ترس بیمار از راه رفتن به علت احساس درد در بروز کمردرد نقش داشته باشد. محققان به این نتیجه رسیده‌ اند که درد یک مسئله فردی است و همه افراد آن را به یک شکل احساس نمی کنند.

 چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

احساس کردن اشکال مختلف از درد پس از جراحی لومبر طبیعی نیست و به معنای وجود یک مشکل از قبیل عفونت می باشد. در صورت بروز مشکلات زیر باید هرچه سریعتر به پزشک خود مراجعه کنید:

  • ترشح و درد شدید، کبودی، تورم یا گرما در محل جراحی
  • باز شدن زخم
  • تب بالای ۳۹ درجه
  • بی حسی، ضعف، سوزن سوزن شدن یا درد در بازوها، دست ها، انگشتان پا یا انگشتان پا
  • اختلال در تنفس و درد قفسه سینه
  • مشکلات مرتبط با دفع ادرار یا مدفوع
  • عدم بهبود درد با گذر زمان

    https://didshahr.ir/21876

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتشار مجدد مطالب تنها با ذکر نام منبع "دید شهر" مجاز میباشد.