با توجه به پهناوری کشورمان ایران، هر منطقه انواع ترشی مخصوص خودش را تولید و مصرف میکند که در این نوشتار با ترشی های معروف شهرهای ایران ذکر شده است.
دیدشهر: در این قسمت به برخی از ترشی های معروف شهرهای ایران اشاره می کنیم.
1- همدان
همدان یکی از شهرهایی است که مهد گردو است؛ از این رو ترشی گردوی آن نیز زبانزد خاص و عام است.
2- قزوین
ترشی «انگور سیاه» قزوین طعم بینظیری دارد و باید یک بار آن را تجربه کرد.
3- کردستان
ترشی «هفتبیجار» برای استان کردستان است اما این ترشی به استان گیلان و آذربایجان هم نسبت داده میشود. البته ترشیای که در کردستان تهیه میشود مواداولیهاش با ترشی بیجار گیلان و مازندران تفاوت دارد.
4- بندرعباس و بوشهر
ترشی «بندری»، مربوط به شهرهای جنوبی ایران است که بیشتر خاص کسانی است که طبع گرمی دارند و علاقه به ترشیهای تند و تیز دارند.
5- فارس
ترشی «گلک» استان فارس طعم خاص خود را دارد و متشکل از نمک، سرکه و میوه گلک است.
6- کرمانشاه
ترشی «ونوشک» و «زو» از ترشیهای سنتی کرمانشاه است. «ونوشک» یا «پسته وحشی» گیاهی است مختص کرمانشاه. «زو» هم گیاهی کوهی است شبیه کنگر فرنگی که در استانهای غربی میروید.
7- خراسان
ترشی سالاد شور نیز مربوط به استان خراسان است که طرفداران بسیاری دارد.
8- کرمان
ترشی «خرما» در شهر کرمان رواج بسیاری دارد و از ترشیهای سنتی این شهر به حساب میآید.
9- سیستان و بلوچستان
ترشی «انبه» از ترشیهای سنتی سیستان و بلوچستان است که از سرکه، انبه، فلفل، زردچوبه و نمک تشکیل شده است.
10- گیلان و مازندران
شهرهای شمالی به دلیل کشت صیفیها بیشتر ترشیهایی تولید میکنند که از محصولات خودشان کشت میشود. مثلا در استان گیلان از ترشی بادمجان، بامیه و سیرترشی استفاده میکنند.
11- مرکزی
ترشی «خرفه» مختص اراک است و از سبزی خرفه، نمک، فلفل و سرکه تشکیل شده است.