https://didshahr.ir/24565

با توجه به پهناوری کشورمان ایران، هر منطقه انواع ترشی مخصوص خودش را تولید و مصرف می‌کند که در این نوشتار با ترشی های معروف شهرهای ایران ذکر شده است.

دیدشهر: در این قسمت به برخی از ترشی های معروف شهرهای ایران اشاره می کنیم.

1- همدان

همدان یکی از شهرهایی است که مهد گردو است؛ از این‌ رو ترشی گردوی آن نیز زبانزد خاص و عام است.

2- قزوین

ترشی «انگور سیاه» قزوین طعم بی‌نظیری دارد و باید یک‌ بار آن را تجربه کرد.

3- کردستان

ترشی «هفت‌بیجار» برای استان کردستان است اما این ترشی به استان گیلان و آذربایجان هم نسبت داده می‌شود. البته ترشی‌ای که در کردستان تهیه می‌شود مواداولیه‌اش با ترشی بیجار گیلان و مازندران تفاوت دارد.

4- بندرعباس و بوشهر

ترشی «بندری»، مربوط به شهرهای جنوبی ایران است که بیشتر خاص کسانی است که طبع گرمی دارند و علاقه به ترشی‌های تند و تیز دارند.

5- فارس

ترشی «گلک» استان فارس طعم خاص خود را دارد و متشکل از نمک، سرکه و میوه گلک است.

6- کرمانشاه

ترشی «ونوشک» و «زو» از ترشی‌های سنتی کرمانشاه است. «ونوشک» یا «پسته وحشی» گیاهی است مختص کرمانشاه. «زو» هم گیاهی کوهی است شبیه کنگر فرنگی که در استان‌های غربی می‌روید.

7- خراسان

ترشی سالاد شور نیز مربوط به استان خراسان است که طرفداران بسیاری دارد.

8- کرمان

ترشی «خرما» در شهر کرمان رواج بسیاری دارد و از ترشی‌های سنتی این شهر به ‌حساب می‌آید.

9- سیستان و بلوچستان

ترشی «انبه» از ترشی‌های سنتی سیستان و بلوچستان است که از سرکه، انبه، فلفل، زردچوبه و نمک تشکیل شده است.

10- گیلان و مازندران

شهرهای شمالی به‌ دلیل کشت صیفی‌ها بیشتر ترشی‌هایی تولید می‌کنند که از محصولات خودشان کشت می‌شود. مثلا در استان گیلان از ترشی بادمجان، بامیه و سیرترشی استفاده می‌کنند.

11- مرکزی

ترشی «خرفه» مختص اراک است و از سبزی خرفه، نمک، فلفل و سرکه تشکیل شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتشار مجدد مطالب تنها با ذکر نام منبع "دید شهر" مجاز میباشد.