معرفی و مشخصات انواع دستگیره مخفی کابینتی و کمدی به همراه قیمت دستگیره های مخفی
طراحی و اجرای کابینت و کمد دیواری برای هر خانواده میتواند بسیار جذاب و هیجان انگیز و همچنین پر هزینه باشد، برای همین توجه به انتخاب بهترین نوع یراق آلات کابینت یکی از اصلی ترین مسئولیت هایی است که برعهده اجرا کننده کابینت و یا فرد سفارش دهنده است. در این میان انتخاب دستگیره نقش بسیار مهمی دارد، زیرا هم از لحاظ کاربردی و هم از لحاظ زیبایی ظاهری دستگیره کمدی و کابینتی یکی از پر نقش ترین یراق آلات هستند بنابراین شناخت کامل این یراق آلات بسیار با اهمیت است.
انواع دستگیره کابینت و کمد دیواری
دستگیره های کابینتی از لحاظ سبک طراحی به دو مدل کلی کلاسیک و مدرن تقسیم میشوند، در این میان برای کابینت ها و کمد های سبک نئوکلاسیک از هر دو این مدل دستگیره ها با توجه به سلیقه مشتری و سبک کار، میتوان استفاده کرد. دستگیره کابینت و کمد از لحاظ ساختار نیز به پنج مدل دستگیره دو پیچ، دستگیره تک پیچ، دستگیره مخفی، دستگیره های توکار و همچنین دستگیره های لبه ای تاپ ساید تقسیم میشوند که در طراحی های مدرن و امروزی دستگیره های مخفی و تاپ ساید کاربرد بسیاری دارند هر چند که آمار استفاده از مدل های دو پیچ مدرن بسیار بالا است.
دستگیره کابینت مخفی
دستگیره های مخفی مدل های بسیار متفاوتی دارند که هر کدام با توجه به نوع طراحی و البته سلیقه مصرف کننده کاربرد متفاوتی دارند، البته کارد همه آن ها فقط باز کردن درب است و نه چیز دیگر، دستگیره مخفی همان گونه که مشخص است نبابد بعد از نصب دستگیره مشخص شود، البته در همه موارد این گونه نیست و مدل های نصب قابل مشاهده و تشخیص هستند، این دستگیره های مدل های مختلفی دارند که عبارت هستند از دستگیره های توکار، دستگیره کابینت تاپ ساید، دستگیره پروفیلی اچ و دستگیره پروفیلی ال.
مدل های دستگیره لبه ای و تاپ ساید
دستگیره های لبه ای بر خلاف مدل های دو پیچ که روی کار نصب میشوند، در بالای کشو ها و یا لبه های درب های عمودی کابینت و کمد قرار میگیرند. این دستگیره های سایزبندی استاندارد ندارند و به صورت سانتی متری در سایز های مختلفی تولید میشوند، سایزبندی های 30 و 60 و 90 سانتیمتر از محبوب ترین های این سبک از دستگیره کابینت و کمد است. مدل های لبه ای بیشتر از پروفیل آلومینیوم ساخته میشوند و بر خلاف ظاهر ظریف خود از مقاومت های بالایی برخوردارند.
دستگیره پروفیلی اچ (H) و ال (L)
خب یکی از شناخته شده ترین مدل های دستگیره مخفی که کاربرد بسیاری در ساخت کمد دیواری دارند، مدل های پروفیلی اچ و ال شکل هستند، این دستگیره ها به صورت تقریبا مخفی به لبه درب های کمد و کابینت متصل میشوند. در ساخت کابینت های آشپزخانه مدرن و هایگلاس در صورتی گه نخواهید ظاهر یک دست کابنیت را با سوراخ کردن و نصب دستگیره خراب کنید، میتوانید از دستگیره پروفیلی اچ و ال شکل استفاده کنید. مدل های پروفیلی به صورت متری به قروش میرسند و میتوانید در ابعاد مختلف برش دهید.
مدل های توکار دستگیره
یک سری از دستگیره های مورد استفاده در کمد های دیواری و کابینت به صورت توکار هستند، این دسته ها در انواع شکل های گرد، مربع و مستطیلی تولید میشوند همجنین دارای سبک های طراحی کلاسیک و نئوکلاسیک هستند. نحوع نصب و استفاده از دستگیره های توکار به این شکل است که محل قرار گیره دسته کامل به روی درب سوراخ شده و دستگیره درون آن قرار می گیرد، و دارای سطحی برابر با درب کمد و کابینت است، اینکار توسط فرد ماهار و با استفاده از ابزار و یراق خاصی انجام میگیرد. دلایل استفاده از مدل های توکار بسیار است، ممکن است به سبب سلقه و علاقه خود تصمیم بر استفاده از این مدل ها در طراحی هایخود بکنید و یا اینکه در کمد دیواری های ریلی به دلیل فصای محدود برای درب های کشو مجبور به استفاده از این دستگیره ها باشید.
مگنت یا آهنربا برای کابینت های مدرن
مگنت و یا آهربای فشاری کابینت و کمد نوعی مکانیزم و یراق آلات هستند که برای باز کردن درب های کابینت استفاده میشوند و این مکانیزم ها دستگیره محسوب نمیشوند، بیشتر به عنوان جایگزین دستگیره های معمولی و مخفی مورد استفاده قرار میگیرند. مگنت ها بیشترین کاربرد را در طراحی های مدرن و کابینت های هایگلاس دارند، اگر نمیخواهید سطح صاف کمد و کابینت خود را از دست بدهید میتوانید از این مگنت ها استفاده کنید. برای نصب مگنت پیشنهاد میشود به سراغ افراد متخصص بروید و خودتان اقدام به نصب آن نکنید.
مزایا و معایب مگنت کابینت
داشتن درب های کابینت بدون هیچ گونه چیز اضافه یکی از مزیت های کابینت های مگنتی و یا لمسی است که هر فردی را هیجان زده میکند و دوسدارد که همچین طراحی داشته باشد ولی مانند هر چیز زیبای دیگر دارای معایبی است که شاید شما را از خرید آن منصرف کند، مگنت های کابینت یک ایرادی دارند این است که باید دقیقا به همان محل نصب مگنت ضربه بزنید تا باز شود و این میتواند آزار دهنده باشد، آمار خرابی بسیار بالایی دارند، معمولا بعد اط یک سال استفاده باید تعویض شوند، کثیفی درب های کابینت و آسیب آن ها بدلیل نبود دستگیره یکی دیگر از معایب مگنت است در استفاده های مکرر درب های کابینت دچار آسیب میشوند.
تعمیر مگنت کابینت
مگنت یا آهنربای فشاری درب کابینت از قطعات و فنر هایی تشکیل شده است، که خرابی مگنت ناشی از خرابی این قطعات است. جهت تعمیر مگنت باید مشابه این قطعات رو پیدا کنید. بهترین کار تعویض مگنت هست که با توجه به قیمت های پایین مگنت کار بهتری است.
عمر مگنت کابینت
بر خلاف تصور همه که این مکانیزم ها از مگنت و آهنربا ساخته شده اند و خرابی ندارند باید بدانید که مکانیزم فشاری این محصولات با مرور زمان دچار خرابی میشود در پاره از موارد در صورتی که از محصول با کیفیت استفاده نشود به چند ماه هم نمی رسد که دیگر عملکرد روز های اول خودش رو نخواهد داشت و این برای درب های کابینت که در روز چندین مرتبه باز و بسته میشوند کمی آزار دهنده است.
معایب دستگیره مخفی کابینت
مزیت های دستگیره های مخفی همواذه بر معایب آن پیشی می گیرد برای همین بدون توجه به معایب این محصول و با توجه سلیقه و علایق خود اقدام به انتخاب دستگیره مورد نظر بکنید. اصلی ترین عیبی که میتوان به دستگیره های مخفی نسبت داد نبود زیبایی ظاهری است این مدل ها به دلیل اینکه کاملا مخفی هستند و در مواردی قسمت کوچکی از آن ها قابل مشاهده است، نمیتواند از لحاظ زیبایی کمکی به طراحی های شما بکند، در حالی که دستگیره های دو پیچ کابینتی و کمدی در صورتی که با انتخاب درست همراه باشند تاثیر بسیار زیادی در زیبایی نهایی که اجرای کابینت و کمد دیواری دارد به همین دلیل پیشنهاد طراحان بر استفاده از دسته های معمولی دو پیچ است.
روش نصب دستگیره مخفی کابینت
نصب دستگیره های مخفی زیاد مسئله سختی نیست، دستگیره های توکار همان گونه که توضیح داده شده توسط فرد متخصص باید نصب شوند ولی دستگیره های تاپ ساید رو میتوانید به راحتی توسط پیچ های ام دی اف نصب کنید، مدل های پروفیلی نیز به همان گونه هستند که باید در اندازه های مورد نیاز برش بدهید و سپس توسط پیچ به محل مورد نظر متصل کنید. چنانچه خودتان قصد نصب دستگیره مخفی را دارید، بهتر است در اندازه گیری های خود دقت کنید تا کاملا صاف و متقارن باشند و از پایان کار خود لذت ببرید.
رنگ بندی انواع دستگیره مخفی
دستگیره های نخفی نیز مانند سایر مدل های کابینت و کمدی دارای رنگ بندی متنوعی هستن، از جمله رنگ های پر استفاده در این محصولات رنگ طلایی و رنگ مشکی هستند، دستگیره مخفی طلایی یکی از پر طرفدارترین رنگ ها است. در کنار رنگ های مشکی و طلایی، دو رنگ سیلور و زیتونی نیز مورد استفاده است. آبکاری دسته ها به روش های مختلفی انجام میشود که به سبب آن دارای کیفیت و ماندگاری متفاوتی هستند مدل هایی که به روش پی وی دی پوشش دهی شده اند به مراتب دارای مقاومت و ماندگاری رنگ بالایی دارند.
قیمت دستگیره مخفی
قیمت دستگیره مخفی کابینت و کمد با توجه چند عامل متغیر است که به آن ها اشاره می کنیم
- جنس دستگیره
- روش آبکاری
- ابعاد محصول
جمس دستگیره اصلی ترین عامل تاثیر گزار در قیمت این محصولات است، دستگیره ها از جنس های مختلفی تولید میشوند، آلیاژ زاماک به مراتب دارای کیفیت و ماندگاری بالایی است به همین سبب نسب به دستگیره های آلومینیومی داری قیمت بیشتری است.
روش آبکاری دومین عاملی است که در قیمت دستگیره های کابینت تاثیر دارد آبکاری پی وی دی یکی از بهترین روش های پوشش دهی است که به سبب آن رنگ دستگیره ها به مدت بسیار طولانی بدون تغییر می ماند، این روش آبکاری در صنعت یراق آلات و ابزار آلات بسیار پر کاربرد است.
ابعاد محصول نیز یکی مواردی است که در قیمت نهایی تاثیر دارد، دو سایز یک محصول ممکن است دارای قیمت تمام شده متفاوتی باشند.