تفرش یکی از شهرهای زیبا و خوش آب و هوا در نزدیکی تهران است.
چگونه به تفرش برویم؟
به گزارش دیدشهر، برای رفتن از ساوه به سمت تفرش دو راه پیش روی شماست. اگر از اپلیکیشنهای مسیریابی استفاده میکنید، برای رسیدن به تفرش اندکی احتیاط کنید. این اپلیکیشنها مسیری را به شما نشان میدهند که گرچه کوتاهترین است، اما لزوما امنترین مسیر نیست، گردنه خرازان از مسیرهای کوتاه برای رسیدن به تفرش است که در نیمه دوم سال کمتر مورد استفاده قرار میگیرد، با این حال اگر شما از این اپلیکیشنها استفاده کنید، آن را به عنوان مسیر اول پیشنهاد میدهد. این مسیر از کنار سد میگذرد و از آنجا مسیر کوهستانی آغاز میشود. در نیمه دوم سال بهتر است این مسیر را انتخاب نکنید.
جاذبه های گردشگری تفرش
تفرش به دو بخش فم و طلخوران تقسیم شده و اهالی میگویند در گذشته نامش گبرش با محل زندگی گبرها (زردشتیان) بوده است.
تفرش زادگاه بسیاری از مشاهیر ایران است، از عباس سحاب که او را به عنوان پدر جغرافی ایران میشناسند تا مظاهر مصفا مصحح و شاعر برجسته ایران و پدر علی مصفا، علی حاتمی، لیلا حاتمی، نیکی کریمی، مرتضی احمدی، دکتر حسابی و… همه از اهالی تفرش هستند. در این شهر جاذبههای تاریخی و فرهنگی فراوانی را میتوانید ببینید، از آرامگاه دکتر حسابی گرفته تا مسجد جامع این شهر که به دوره سلجوقی بازمیگردد و تکیه شش ناو و زاغرم که یادگارهایی از دوره قاجار هستند.
تفرش یکی از قطبهای تعزیهخوانی نیز هست. در این شهر بنا به مناسبتهای گوناگون این مراسم برگزار میشود و تنها به ایام محرم محدود نیست. اگر جوانی در شهر به هر دلیلی فوت کند، خانواده متوفی مراسم تعزیه برایش برگزار میکنند، چنانچه بزرگی در شهر فوت کند نیز این مراسم برگزار میشود و…
اگر به تفرش رفتید از شهر زیرزمینی این شهر نیز دیدن کنید، سری به چنار کنار تکیه شش ناو بزنید و قناتی را هم که در زیر مسجد جامع هست ببینید. اگر به فرش علاقهمندید در مرکز تکیه شش ناو میتوانید قالیچهای ببینید که با طرح ساروق بافته شده است. برای اقامت در تفرش هم نگران نباشید، در این شهر و اطراف آن چند اقامتگاه وجود دارد که خدماتی استاندارد به شما عرضه میکنند.