https://didshahr.ir/26995

در اطلاعات عمومی این هفته می‌خواهیم با 4 موزه برتر دایناسور در دنیا یعنی موزه طبیعت و علم Perot  تگزاس آمریکا، موزه دایناسور شاندوگ چین، موزه تاریخ طبیعی لندن انگلیس، موزه «Field» شیکاگوی آمریکا آشنا شویم.

به گزارش دیدشهر، دانسته‌های ما درباره دایناسور‌ها مدام در حال به‌روز‌رسانی است. می‌دانیم که آن‌ها 235میلیون سال پیش روی زمین زندگی‌می‌کردند و 66میلیون سال پیش بر اثر برخورد یک شهاب‌سنگ خیلی بزرگ منقرض‌شده‌اند. بقیه چیزهایی هم که می‌دانیم ممکن است با پیدا شدن یک فسیل و به نتیجه‌رسیدن یک تحقیق زیر و رو شود. با این حساب، بهترین مکان برای شناخت این موجودات ، موزه‌های دایناسور است. این موزه‌ها بازدیدکننده‌ها را به زمانی برمی‌گردانند که دایناسورها روی این سیاره حکومت‌می‌کردند و اطلاعات ‌به‌روزی را در اختیارشان می‌گذارند.

موزه دایناسور شاندوگ چین

موزه‌ای که در جاده لیان هوآ شان چین واقع شده با نام «شاندوگ» شناخته می‌شود. این موزه 28هزارمترمربعی، بزرگ‌ترین موزه دایناسور دنیاست و می‌توان در آن از 1106دایناسور و هزاران فسیل نگهداری‌کرد. کسانی که به موزه شاندوگ می‌روند، می‌توانند ۳۶۸ دایناسور سیتاکوسور (نام یک جنس از تیره طوطی خزندگان)، ۳۹۱ دایناسور درومایوسورد (خانواده‌ای از دایناسور‌های تروپود)، ۲۵۵ دایناسور نیم‌پرنده، ۲۲ دایناسور جهولوسور (یک جنس از فروراسته پرنده‌پایان) و ۷۰ نمونه‌ بی‌نام را ببینید. شاندوگ در سال 2004میلادی افتتاح‌شده و یک مرکز تحقیقاتی بسیار پیشرفته، یک سینمای چهاربعدی و 28سالن نمایشگاه دارد. این موزه تا به حال 6 رکورد در کتاب گینس به نام خود ثبت‌ کرده‌است.

موزه طبیعت و علم Perot  تگزاس آمریکا

بازدیدکنندگان در آزمایشگاه پالئوی این موزه می‌توانند یکی از خویشاوندان «Nanuqsaurus»که مدت زیادی از مونتاژ آن نمی‌گذرد و دایناسورهای دیگری مانند تی‌رکس و«Diplodous» را که به دوتیرکی‌ها شناخته‌می‌شوند با فناوری واقعیت افزوده ببینند. همچنین فرصت حفاری عملی برای یافتن فسیل دارند و می‌توانند با دیرینه‌شناسان واقعی درباره فسیل‌ها صحبت‌کنند. این موزه با هدیه 50میلیون دلاری «راس پرو» سیاستمدار و میلیاردر آمریکایی ساخته‌ شده‌ و طراحی آن به شکلی است که همان‌طور که به طبقات بالا می‌روید روند تکامل انسان‌های اولیه و نوآوری‌هایی را که در علم داشته‌است، می‌بینید. بازی‌های این موزه هم طوری ساخته‌شده‌اند که علم را به زبان ساده به بچه‌ها بیاموزند.

موزه «Field» شیکاگوی آمریکا

موزه فیلد یکی از بهترین نقطه‌هایی ا‌ست که می‌تواند «تیتاناسورها» و دار‌و‌دسته‌اش را به همه بشناساند. بازدیدکنندگان وقتی وارد این موزه می‌شوند با یک تیتاناسور حدود 37متری روبه‌رو می‌شوند که بزرگ‌ترین دایناسور کشف‌شده تا به امروز است. این موزه 24میلیون گونه مختلف‌ دارد و می‌تواند ساعت‌ها هر فردی را سرگرم‌کند. «سو» یکی از شگفت‌انگیزترین اشیای تاریخی این موزه است که اسکلت آن به فیلد اهدا شده. مجموعه اسکلت‌های سو در سال 2000میلادی سرهم‌بندی شد و از آن زمان تا امروز برای آموزش گروه‌های بازدید‌کننده در گوشه‌ای از سالن اصلی موزه به نمایش گذاشته‌شده است. سو نام اسکلت معروف‌ترین دایناسور دنیا یعنی تی‌رکس بوده که به این موزه اهدا شده است.

موزه تاریخ طبیعی لندن انگلیس

در موزه تاریخ طبیعی لندن تمام دوره‌های زمانی مختلفی را که طی آن دایناسورها زندگی‌می‌کردند، می‌توانید کشف‌کنید. همین‌طور همه حدس و گمان‌های علمی درباره آن‌چه را دلیل واقعی انقراض این موجودات بزرگ از روی کره زمین است، ببینید. این موزه با داشتن تمام اسطوره‌های دایناسور دنیا یکی از کامل‌ترین موزه‌های تاریخ طبیعی در جهان است. یک ایگوآنودون (یکی از اولین گونه‌هایی که تا به حال به عنوان دایناسور توصیف شده‌است)، یک باریونیکس (یکی از بزرگ ترین دایناسورهای گوشت خوار در اروپا)، کامل‌ترین فسیل استگوزاروس (یک دایناسور سقفی) همچنین یک تی‌ رکس عظیم‌الجثه از جمله دایناسورهایی ا‌ست که می‌توانید با قدم‌زدن در موزه تاریخ طبیعی لندن ببینید.

منبع:fodors.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتشار مجدد مطالب تنها با ذکر نام منبع "دید شهر" مجاز میباشد.