این کتاب علاوه بر کارآفرینان و سرمایه گذاران، برای دو گروه دیگر از مخاطبان نیز مناسب است.
کتاب “اقتصاد گردشگری” به بررسی نقش و اهمیت صنعت گردشگری در اقتصاد میپردازد. این کتاب مفاهیم پایهای اقتصاد مانند عرضه، تقاضا، اشتغال، درآمد و سرمایهگذاری را در حوزه گردشگری تحلیل میکند. همچنین، تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم گردشگری بر رشد اقتصادی، توسعه منطقهای و ایجاد فرصتهای شغلی را مورد بررسی قرار میدهد. این کتاب برای دانشجویان، پژوهشگران و فعالان صنعت گردشگری مفید است و به درک بهتر از تعاملات اقتصادی این صنعت کمک میکند.
در دنیای امروز، صنعت گردشگری از نظر درآمد ارزی و نقش برجسته آن در تولید ناخالص ملی بیش از صنایع دفاعی، تولیدات صنعتی، سوختهای فسیلی، کشاورزی و سایر صنایع برای دولتها اهمیت پیدا کرده است. از آنجایی که بزرگترین فعالیت اقتصادی کنونی جهان نامیده شده است، مورد توجه دولت های کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است و حتی در کشورهایی که از قابلیت های صنعتی و معدنی چندانی برخوردار نیستند، اهمیت بیشتری نسبت به سایر حوزه ها دارد.
کتاب اقتصاد گردشگری با ترجمه دکتر محمدرضا فرزین و انتشارات مرکز چاپ و انتشارات بازرگانی تاکنون پنج بار تجدید چاپ شده و تمامی اصول و مفاهیم اقتصادی مرتبط با حوزه گردشگری را به همراه تمامی توضیحات جانبی از جمله مدل های تحلیلی و تکنیک های پیش بینی در 3 قسمت و 9 فصل به تفصیل ارائه می دهد.
این کتاب علاوه بر کارکردهای اقتصادی صنعت گردشگری، روشها و مدلهای تحقیقات بازار را برای درآمدزایی از سفرهای توریستی نیز در نظر میگیرد و از این رو منبع بسیار خوبی برای کارآفرینان و سرمایهگذاران در این زمینه است.
بخش اول کتاب به تشریح تعاریف و ابعاد اقتصاد گردشگری می پردازد. بخش دوم شامل شناخت مبانی اقتصادی عملکرد هتل ها، رستوران ها، خطوط هوایی، حمل و نقل خودرویی، کمپ های اقامتی و گردشگری، مراکز تفریحی و … است و بخش سوم شامل روش های کمی رایج در اقتصاد گردشگری است.
وجه تمایز این کتاب از سایر کتابهای مرتبط این است که صدها نکته برگرفته از مطالعات موردی در بخش گردشگری را ارائه میکند و با گذشت بیش از 10 سال از انتشار اولین آن، هنوز جامعترین و پرتیراژترین کتاب در زمینه اقتصاد گردشگری محسوب میشود.
این کتاب علاوه بر کارآفرینان و سرمایه گذاران، برای دو گروه دیگر از مخاطبان نیز مناسب است. دسته اول اساتید دانشگاه هستند که می توانند از این کتاب برای تدریس در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته های مرتبط با گردشگری استفاده کنند و دسته دوم افرادی هستند که به طور جدی در زمینه گردشگری مطالعه و تحقیق می کنند و قصد دارند در آینده متخصص و نظریه پرداز این حوزه شوند.
نکته جالب دیگر در مورد کتاب اقتصاد گردشگری این است که کتاب مذکور اولین کتاب درسی است که در زمینه اقتصاد گردشگری از دیدگاه آمریکایی نوشته شده است و منبع مناسبی برای دانشجویان دانشکده های گردشگری در رشته های مدیریت هتلداری، هتلداری، مدیریت بازرگانی، مدیریت گردشگری، رهبری تور و … می باشد.
در فصل نهم این کتاب مطالب بی نظیری در مورد تحلیل پروژه های مختلف گردشگری ارائه شده است که این کتاب را به گنجینه ای گرانبها برای افزایش دانش فردی مخاطبان در حوزه گردشگری تبدیل کرده و آن را برای همه علاقه مندان و فعالان این حوزه ضروری می کند.
گردشگری، جذاب ترین منطقه برای سرمایه گذاری در قرن بیست و یکم
صنعت گردشگری نه تنها از نظر فرآیندهای کاری، بلکه از نظر گردش مالی و امکان تولید ارز برای بخش خصوصی و حتی دولت ها بسیار جذاب تلقی می شود و به همین دلیل به یکی از پررونق ترین کانال های اقتصادی در جهان تبدیل شده است. در چنین شرایطی ایران به دلیل ارزان بودن و همچنین وجود جاذبه های تاریخی و فرهنگی و آب و هوای بی نظیر با چهار فصل به یکی از مقاصد اصلی گردشگران در جهان تبدیل شده است.
در دنیای امروز، صنعت گردشگری از نظر درآمد ارزی و نقش برجسته آن در تولید ناخالص ملی، بیش از صنایع دفاعی، تولیدات صنعتی، سوخت های فسیلی، کشاورزی و سایر صنایع برای دولت ها اهمیت یافته است. از آنجایی که بزرگترین فعالیت اقتصادی کنونی جهان نامیده شده است، مورد توجه دولت های کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است و حتی در کشورهایی که ظرفیت صنعتی و معدنی چندانی ندارند، اهمیت بیشتری نسبت به سایر حوزه ها دارد.
این کتاب علاوه بر کارکردهای اقتصادی صنعت گردشگری، روشهای تحقیقات بازار و مدلهای درآمدزایی از سفرهای توریستی را نیز مورد توجه قرار میدهد و بنابراین منبع بسیار خوبی برای کارآفرینان و سرمایهگذاران در این زمینه است.
این کتاب علاوه بر کارآفرینان و سرمایه گذاران، برای دو گروه دیگر از مخاطبان نیز مناسب است. دسته اول اساتید دانشگاه هستند که می توانند از این کتاب برای تدریس در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته های مرتبط با گردشگری استفاده کنند و دسته دوم افرادی هستند که به طور جدی در زمینه گردشگری مطالعه و تحقیق می کنند و قصد دارند در آینده متخصص و نظریه پرداز این حوزه شوند.