استان اردبیل با تکیه بر طبیعت بکر و زیبایش هر ساله میزبان تعداد زیادی توریست و گردشگر به این استان است اخیرا شاهد رشد قارچ گونه تورهای طبیعت گردی در شهرمان هستیم، تورهایی که با تخریب گسترده طبیعت و بروز رفتارهای خارج از عرف فلسفه رفتن به دامن طبیعت را با خدشه مواجه کرده اند.
به گزارش دیدشهر، اخیرا شاهد رشد قارچ گونه تورهای طبیعت گردی در شهرمان هستیم. البته که به دلیل مشکل اشتغال این امر قابل درک است. با این حال زمانی که شاهد آسیب به جایگاه حرفهای فعالان این عرصه هستیم نمیتوانیم سکوت کنیم.
تورهایی که با تخریب گسترده طبیعت و بروز رفتارهای خارج از عرف فلسفه رفتن به دامن طبیعت را با خدشه مواجه کرده اند.
جز این است که پیشکسوتان این عرصه حتی صدای خود را هم بی دلیل در طبیعت بلند نمیکردند؟ پس استفاده از نوازنده و خواننده و بردن آلات موسیقی در حجم انبوه چه معنی میتواند داشته باشد؟ آیا شاهد ورود اشتباهی برخی به این وادی نیستیم؟ پس صدای طبیعت چه شد؟ یا این تعداد پرشمار ثبتنامی چه توجیهی دارد وقتی هر منطقه ای توان مشخصی دارد؟ داریم چه چیزی را فدای پول میکنیم؟ حتی اخیرا اخبار غیررسمی از شکار برخی جانداران و کباب شدن گوشتش هم به گوش رسیده است. چه باید کرد؟
توقع این است که نهادهای نظارتی با ورود به این بحث تخصصی با رصد جلوگیر فضای ناسالمی باشند که با ژست طبیعت دوستی دارد همه چیز را می بلعد.
با توجه به اینکه استان اردبیل با تکیه بر طبیعت بکر و زیبایش هر ساله میزبان تعداد زیادی توریست و گردشگر به این استان است ، چرا عرصه طبیعت گردی برای کسانی باز شده که هیچ گونه توانایی در مدیریت تعداد انبوه گردشکر را ندارند و رد پای بسیار زشتی و مخربی را در طبیعت زیبای این استان می گذارند ؟
این مسئله چندیست که باعث نگرانی افکار عمومی من جمله فعالان محیط زیست شده است.
البته قابل ذکر است جا دارد فضا برای کسانی که دلسوزانه در این عرصه فعالیت میکنند باز شود ، از آنان که باعث افزایش نشاط در جامعه میشود حمایت گردد و مورد تشویق قرار گیرند.
بدون قطع در این صورت میتوانیم با خیال آسوده شاهد استفاده آحاد مردم شریف همراه با خانواده از برنامه های سالم طبیعت گردی باشیم.
امیر محمد زودفکر( دبیر انجمن علمی سبز دانشگاه محقق اردبیلی)
درباره گردنه حیران بیشتر بدانید:
گردنه حیران؛ زیباترین جاده ایران
حیران از زیبایی های حیران