https://didshahr.ir/25743

سیدمحمد حسین حجازی

تبادل اندیشه‌ها، اطلاعات، هنر، زبان و سایر جنبه‌های فرهنگی میان کشورها و مردمان آنها به‌منظور تقویت درک متقابل، ساده‌ترین و مفهومی‌ترین تعریفی است که می‌توان از دیپلماسی فرهنگی داشت. دیپلماسی که خوشبختانه میان کشور ما و کشورهای دوست، همسایه، هم مذهب و هم آیین بسیار به چشم می‌خورد و باعث مسرت و خوشبختی است که می‌توان چنین دیپلماسی‌های فرهنگی داشت و هر سال آن را بهتر از سال قبل پروراند.

دیپلماسی فرهنگی می‌تواند فرهنگ یک ملت را به جهان بیرون معرفی کند و تأثیر بسیاری در حوزه سیاست خارجی داشته باشد و به‌عنوان قدرت نرم در سیاست ورود پیدا کند. از این‌رو می‌توان از آن به‌عنوان هنر نیز یاد شود چون به‌خودی خود قادر است هنرمندانه با ایجاد صلح و ثبات جهانی، صدور فرهنگ‌ها و تقویت هویت ملی کشورها را در پیش بگیرد و آنها را با یکدیگر آشتی دهد که کاری بس هنرمندانه است. برای همین هم قدرتمندترین کشورها نیز تلاش می‌کنند برای تامین منافع خود در حوزه دیپلماسی فرهنگی، قوی و پیشتازانه حرکت و با این روش فرهنگ جامعه خود را به کشورهای هدف نیز معرفی کنند.

در همین راستا‌ نیز یکی از مهم‌ترین وظایف فعالان حوزه فرهنگ این است که بتوانند در مسیر دیپلماسی فرهنگی گام‌های مؤثری برای کشور بردارند. منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد نیز طی سال‌های اخیر تلاش کرده است تا به دیپلماسی فرهنگی نگاه ویژه‌ای داشته باشد و اقدامات درخوری در این خصوص داشته باشد.

با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های برخی مناطق گردشگری امیدواریم گام‌های مؤثرتری در مسیر دیپلماسی فرهنگی برداشته و خود را با اهداف مهم و مؤثر آن همراه‌سازیم. شکی نیست این جشن باستانی به‌عنوان مؤلفه‌ای فرهنگی و میراث معنوی ماندگار و مشترک، نقش مهمی در گسترش روابط سازنده و متقابل فرهنگی خواهد داشت و در قالب حکمرانی محلی و به‌ویژه مسئولیت جمعی شهرداری‌ها و سازمان‌های شهری می‌توان اقدامات مؤثری نیز انجام داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتشار مجدد مطالب تنها با ذکر نام منبع "دید شهر" مجاز میباشد.