مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی اردبیل با اشاره به صرفه جویی در مصرف آب گفت: حجم آب تولیدی ۸۰ میلیون مترمکعب است که تقربا ۲۵ درصد هدررفت آن را در حوزه شهری شاهد هستیم.
به گزارش دیدشهر، فرامرز بهنژاد با اشاره به گرامیداشت هفته صرفه جویی و بازدید از سد یامچی در گفتگو با خبرنگاران ضرورت فرهنگسازی در حوزه صرفه جویی آب را خاطر نشان کرد و گفت: به نسبت شهرها ما هم در بخش انشعابات غیرمجاز و هم مصرف آب هدررفتی را در روستاها شاهد هستیم به طوری که انتظار میرود روستائیان به جای استفاده از منابع آب در بخش فضای سبز، آبیاری مزارع و دام از آب شرب و بهداشتی به شکل صحیح و درست و براساس الگوهای تعریف شده استفاده کنند.
وی یادآور شد: در حالی که در دهه ۸۰ اردبیل تنها مرکز استان بود که تصفیهخانه آب و فاضلاب نداشت در این دو دهه تلاش کردیم تا هم در بخش تصفیهخانه آب و هم فاضلاب در همه شهرهای استان اردبیل به صورت جدی عمل کنیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی اردبیل با ابراز امیدواری گفت: برنامهریزی کردیم تا با اجرای سه تصفیه خانه و اجرای خط انتقال در آبرسانی طی سه سال شرایط قابل قبول و مطلوبی را در حوزه آبرسانی و حل مشکلات پیش رو شاهد باشیم و در بخش اجرای طرحهای توسعهای فاضلاب با تلاش مسئولان استانی و نمایندگان و ابلاغ ماده ۵۶ بتوانیم منابع خوبی را جذب استان کنیم.
بهنژاد همچنین در مورد فعالیتهای آبفای شهری استان نیز گفت: در ۲۶ شهر استان تحت پوشش خدمات آب شهری هستند که تعداد مشترکان نیز بیش از ۳۲۹ هزار نفر میباشد.
وی حجم آب تولیدی را ۸۰ میلیون مترمکعب و حجم فروش را ۶۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: ۲۵ درصد هدررفت آب را در حوزه شهری شاهد هستیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی اردبیل تعداد مشترکان فاضلاب را در استان ۱۶۱ هزار نفر اعلام کرد و گفت: حجم فاضلاب جمعآوری شده این استان سالانه ۲۶ میلیون مترمکعب است که ما در حال حاضر ۶ تصفیه خانه در دست بهرهبرداری داریم که با مجهز شدن چهار باب آزمایشگاه با خط شبکه یک هزار و ۲۹۳ کیلومتری جمعآوری فاضلاب انجام میشود.
بهنژاد با بیان اینکه ۷۵ درصد جمعیت روستایی اردبیل از آب شرب سالم و بهداشتی بهرهمند هستند، بیان کرد: منابع آب روستایی ما شامل ۲۷۲ حلقه چاه، ۴۶۰ حلقه چشمه، ۲۶ حلقه قنات، ۱۲ مورد برداشت آب سطحی، ۴۹۲ باب ایستگاه پمپاژ و ۷۷۸ باب مخازن زمینی است که حجم این مخازن ۱۰ هزار و ۳۸۴ مترمکعب است.
وی طول شبکه اجرا شده در مناطق روستایی را برای آبرسانی ۳ هزار و ۶۰۰ کیلومتر اعلام و خاطرنشان کرد: ۵۶ درصد از جمعیت تحت پوشش روستایی ۲۴ ساعته، ۱۳ درصد بین ۱۸ تا ۲۳ ساعت، ۹ درصد ۱۲ تا ۱۸ ساعت، ۱۴ درصد ۶ تا ۱۲ ساعت و ۸ درصد نیز زیر ۶ ساعت روزانه آب دارند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی اردبیل به فعالیت سه دستگاه بستهبندی آب در خلخال، نیر و بیلهسوار اشاره کرد و گفت: در مواقع ضروری و بحرانی میتوانیم این دستگاهها را به خودروهای شرکت آب و فاضلاب روستایی وصل کرده و به ساکنان مناطق مختلف ارائه خدمات کنیم.
بهنژاد همچنین افزود: با وجود مشکلات فراوان و موجود در وضعیت فعلی کشور از لحاظ اقتصادی سعی خواهیم کرد تا حد مطلوب به برنامه های فاضلاب حاشیه های شهر نیز بپردازیم.
خبرنگار :نسرین آذرکیش