معاون آب و فاضلاب شهری استان اردبیل از هزینه ۳۱٫۵ میلیارد تومانی اعتبار در ۷ شهر استان در بخش فاضلاب شهرها برای اجرایی و عملیاتی کردن آنها خبر داد.
به گزارش دیدشهر، علیرضا سلطانی اظهار کرد: ما در همه شهرهای استان اردبیل طرحهای مطالعاتی و اجرایی فاضلاب را شروع کردیم به طوری که تاکنون ۲۱۱ میلیارد تومان در این حوزه سرمایهگذاری شده که بیشترین مبالغ در اردبیل هزینه شده است.
هزینه ۳۱ میلیون تومانی اعتبار در بخش فاضلاب ۷شهر استان اردبیل
وی خاطرنشان کرد: امسال ۳۱٫۵ میلیارد تومان منابع اعتباری در ۷ شهر استان در بخش فاضلاب شهرها هزینه خواهد شد که امیدواریم با تخصیص ۱۰۰ درصد این منابع بتوانیم بخشی از طرحهای فاضلاب را اجرایی و عملیاتی کنیم.
معاون آب و فاضلاب شهری استان اردبیل ادامه داد: همه اعتبارات حوزه فاضلاب به صورت ملی تخصیص مییابد که ما به غیر از گرمی، خلخال و بیلهسوار برای مابقی طرحهای توسعه فاضلاب اختصاص منابع ملی را شاهد هستیم به طوری که برای تکمیل همه طرحهای حوزه فاضلاب به ۵۲۳ میلیارد تومان منابع نیاز داریم.
تولید سالانه ۸۰ میلیون مترمکعب آب در استان
سلطانی از پیگیری استاندار اردبیل و مدیرعامل آب و فاضلاب استان برای تخصیص ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار در قالب ماده ۵۶ و سفر رئیس جمهور خبر داد و گفت: ما باید یک هزار و ۸۸۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در استان اجرا کنیم که یک هزار و ۳۳۰ کیلومتر آن کار شده و ساخت ۱۰ تصفیهخانه به ظرفیت ۱۴۲ هزار مترمکعب در طول شبانهروز جزو برنامههای شرکت آبفاست.
وی به تولید ۵۳ میلیون مترمکعب پساب اشاره و تصریح کرد: ما سالانه ۸۰ میلیون مترمکعب آب تولید میکنیم که ۶۳ میلیون مترمکعب آن از محل کنتورها به دست مردم میرسد و مابقی مربوط به انشعابات غیرمجاز است.
معاون آب و فاضلاب شهری استان اردبیل با قدردانی از همکاری برخی از شهرداریها با آب و فاضلاب شهری گفت: ما تلاش میکنیم تا بهمن ماه تصفیه خانه فاضلاب نیر را تکمیل کرده و آماده بهرهبرداری کنیم.
سلطانی در مورد انتقال آب گورگور نیز خاطرنشان کرد: قرار است با همکاری سازمان همیاری شهرداریها انتقال آب گورگور به ظرفیت ۱۵۰ لیتر در ثانیه انجام شود که مراحل سختی در این انتقال و توزیع آب پیشروست.
در تحویل کیفیت آب شرب به مردم هیچگونه مشکلی نداریم
در این جلسه معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان اردبیل نیز در سخنانی اظهار کرد: ما طرحهای توسعهای خودمان را در بخش آب شرب و فاضلاب با قوت انجام میدهیم هر چند که شرکت آب و فاضلاب شهری یک مجموعه غیردولتی است و زیانده است که درآمدهای ما کفاف هزینهها را نمیکند.
مسعود خیرجو نمونه این زیاندهی را فعالیت شرکت در برخی از مناطق کم جمعیت و پرهزینه اعلام کرد و گفت: ما در حوزه جمعآوری انشعابات غیرمجاز نیازمند همکاری با شوراها و دهیاریها هستیم.
وی با اشاره به کیفیت آب شرب در شهرهای مختلف بیان کرد: مصرف آب و طعم و سازگاری آن با مزاج افراد مختلف حالت سلیقهای و روانی پیدا کرده و ما هیچ مشکلی در کیفیت آب شرب تحویلی به مردم استان نداریم.
اردبیل بحرانی ترین شهر در تامین آب
خیرجو ادامه داد: اردبیل بحرانیترین شهر در تامین آب است و ما باید نظر مسئولان را به این بحران جلب کنیم چرا که اگر کوچکترین غفلتی داشته باشیم در تامین آب شرب اهالی اردبیل با یک مشکل جدی و بحران روبرو خواهیم شد.
وی بیان کرد: تامین منابع آب جدید برای شهر اردبیل از نان شب نیز واجبتر است و ضرورت دارد همه به فکر پایداری تامین این منابع باشیم.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان اردبیل افزود: ما به صورت مرتب پیمایش آب ارس را انجام میدهیم و آب برداشت شده در شمال استان هیچ مشکلی از لحاظ فلزات سنگین ندارد به طوری که ما سه آب داخل لولهها، تولید شده در بطریها و آب تصفیهخانههای خانگی را برای تست سلامت به کارشناسان و متخصصان ارائه کردیم تا در این زمینه نظر نهایی را اعلام کنند.