میزان هدر رفت آب روستایی استان ۲۹.۵ درصد است باید بر اساس برنامه اعلام شده از سوی شرکت آب و فاضلاب روستایی میزان هدر رفت آب سالانه ۱.۵ درصد با اصلاح شبکههای آبرسانی کاهش یابد.
به گزارش دیدشهر(didshahr.ir)، معاون برنامهریزی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اردبیل گفت: میزان هدر رفت آب روستایی استان ۲۹.۵ درصد است، گفت: بر اساس برنامه اعلام شده از سوی شرکت آب و فاضلاب روستایی میزان هدر رفت آب روستایی باید سالانه ۱.۵ درصد با اصلاح شبکههای آبرسانی کاهش یابد.
۱۷ هزار ریال هزینه تولید هر متر مکعب آب شرب روستایی
نقی رستمی افزود: در حالی که هزینه تولید هر متر مکعب آب شرب روستایی برای شرکت آب و فاضلاب روستایی استان ۱۷ هزار ریال تمام میشود، فروش آب به مصرفکنندگان روستایی ۱۲۰ تا ۳۰۰ ریال به ازای هر متر مکعب مصرف آب است.
وی اظهارداشت: بدلیل پایین بودن مصرف آب در روستاهای استان بویژه شهرستانهای خلخال و کوثر در جنوب استان بدلیل استفاده از سایر منابع آبی در دسترس از جمله آب چشمهها و منابع آبهای سطحی در دسترس ، درآمد حاصل از فروش آب منبع درآمدی مطمئنی برای این شرکت نیست.
رستمی گفت: در حالی در سال گذشته ۱۱۵ میلیارد ریال حقوق به کارکنان این شرکت پرداخت شد، درآمد حاصل از فروش آب در این شرکت ۵۰ میلیارد ریال و هزینههای آن ۴۰۰ میلیارد ریال بوده است.
پایین بودن اعتبار دلیل طولانی بودن پروژه های اجرایی آبرسانی به روستاها
وی دلیل طولانی شدن زمان اجرای طرحهای آبرسانی روستایی در مناطق مختلف استان را پایین بودن اعتبارات تخصیصی ذکر کرد و افزود: امسال پنج میلیارد ریال اعتبار نقدی به این شرکت تخصیص یافته و مابقی اعتبارات بصورت اوراق خزانه با زمان پرداخت ۲ ساله بوده است.
رستمی اظهارداشت: بودجه سالانه برای شرکت آب و فاضلاب روستایی استان ۲۸۰ میلیارد ریال از سوی تهران پیشبینی و تنظیم شده و این بودجه با توجه به پایین بودن درآمد شرکت حاصل از فروش آب در هیچ شرایطی محقق و عملیاتی نخواهد شد.
معاون برنامه ریزی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اردبیل همچنین اعلام کرد که برای تامین آب سالم و بهداشتی روستاهای استان ۱۵ مجتمع آبرسانی در حال اجرا و تکمیل است.
طرح های روستایی خلخال در حال تکمیل
وی به اجرای هشت طرح آبرسانی روستایی در خلخال اشاره کرد و گفت: امسال سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای اجرای این طرحها و نگهداری تاسیسات آبرسانی روستاهای این منطقه هزینه شد.
رستمی با بیان اینکه ۷۸ درصد از مجموع ۱۴۲ روستای دارای سکنه خلخال از خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی این شهرستان بهرهمند هستند، افزود: ۷۰ درصد از روستاهای این شهرستان زیرپوشش خدمات شرکت بوده و هشت درصد نیز بصورت موردی از جمله کلرزنی آب از خدمات این شرکت برخوردار هستند.