رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشگینشهر از شناسایی مناطق جدید از سنگنگارهها با بیش از ۱۰ هزار نقش سنگنگاره در دشتهای این شهرستان خبر داد و گفت: ۱۵ منطقه جدید از سنگنگاره ها در این شهرستان شناسایی شده است.
به گزارش دیدشهر؛ ایمانعلی ایمانی اظهارداشت: در دشتهای مشگینشهر گنجینهای از هنر هزاران ساله خوابیده و نمونهای از کهنترین زیستگاههای انسانی است که به ما کمک میکند تا نظارهگر سیر تغییر و تحول در زندگی انسان در هزاران سال قبل باشیم.
او از شناسایی مناطق جدید از سنگنگارهها با بیش از ۱۰ هزار نقش سنگنگاره در دشتهای مشگینشهر خبر داد و گفت: با تلاشها و پیگیریهای لازم ۱۵ منطقه جدید از سنگنگارهها شناسایی شد و پرونده آنها جهت ثبت در فهرست آثار ملی آماده میشود.
وی افزود: این حجم نقش و سنگنگاره در شهرستان مشگینشهر در منطقه شمالغرب کشور بینظیر و کمنظیر است و یک موزه بی بدیل با نگارههای کهن بیسقف را به ارمغان آورده که بهترین ابزار رمزگشایی ماقبل تاریخ هستند.
ایمانی گفت: سنگنگارهها از قدیمیترین اسناد زندگی انسانهای پیشین و جلوهگاهی از اجتماع، فرهنگ، هنر، دانش و زیستبوم آنها و نمایش محیطی، آداب و رسوم، باورها، عقاید، اسطورهها، آرزوها، دعاها، صحنههای شکار و نبرد آدمیان است.
او اظهارداشت: نقشهای روی سنگها گویای دورانی است که بشر به ابزار نخستین شکار و رام کردن حیوانات و پس از آن کشاورزی و کاشت گیاهان روی آورد.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشگینشهر با اشاره به اهمیت این سنگنگارهها در جلب و جذب گردشگر افزود: این سنگنگارهها از آثار فرهنگی و انسانشناسی است و میتواند به تورهای زمین گردشگری و ژئوسایتها جذابیتی دوچندان بدهد.
ایمانی این سنگنگارهها را مربوط به دوره مفرغ تا تاریخی دانست و بیانکرد: آداب و رسوم و عقاید مردمان این دورهها و اهمیت برخی از حیوانات و جانوران در کشاورزی، جنگ و غیره در این سنگنگارهها آورده شده است.
شهرستان مشگینشهر با ۱۵۵ هزار نفر جمعیت در ۹۰ کیلومتری شمال غربی اردبیل دارای آثار تاریخی متعدد از جمله قلعه قهقهه ، کاروانسرای قانلی بولاغ ، مقبره سیدسلیمان فخرآباد ، کهنه قلعه ، چند حمام قدیمی و آب های گرم معدنی شابیل و قینرجه است.
دهها اثر باستانی و نیز سایت تاریخی شهر یئری با دهها پیکره سنگی با حدود هشت هزار سال قدمت در این شهرستان واقع شده است.