مینا نهامین
مدیریت کلان استان، مدیریت شهری و مدیریت فرهنگی، با هم افزایی میتوانند استان اردبیل را به مرکز ورود گردشگران سلامت از شمال استان تبدیل کند.
کرونا غالب ابعاد روزمرهی حیات فردی و اجتماعی را منغص کرده ، با فرض اینکه این اپیدمی همچنان باقی خواهد بود ، ناچاریم به آموختن زیست با این ویروس تن داده و از مشقت هایی که به بار آورده است به کسب تجربه بپردازیم.
از طرفی بر این یقین هستیم که ” لقد خلقنا الانسان فی کبد ” لذا نعمت ها از سختی ها حاصل می شود. سختی کرونا و دشواری گذار از این مسیر در ساده ترین تصور ، زمینه ی اعتلای اپیدمیولوژی را فراهم خواهد آورد.
چنانچه شوق غلبه بر کرونا با یک همت عمومی فزونی یابد، خار مغیلان های راه غمناک نبوده و حتی در صدد ایجاد فرصت های مطلوب برخواهیم آمد. برای اهالی آموختن درسی که بایستی امروز با تمام وجود از کرونا گرفته شود همین پله کردن سختی ها برای دست یابی به آسانی هاست.
توفیق پزشکی اجتماعی در بحران کنونی می تواند ایجاد فرصت های بهینه مدیریتی برای عبور از شرایط حاضر باشد و صاحب نظران حوزه سلامت نیز در کنار گام های موثر برای تولید داروها و واکسن ها، لازم است به تبیین نقش این حوزه در ابعاد مختلف زندگی اجتماعی بپردازند.
موقعیت ژئوپلیتیک استان اردبیل ایجاب می کند تا رفتارهای مدیریتی را با توجه به این موقعیت ترسیم کنیم و از این جهت بسیار حائز اهمیت است تا بگوییم چرا اردبیل می تواند به بلندای صنعت توریسم درمانی دست یابد؟
متفق القول هستیم که استان ما یک استان صنعتی نبوده اما پر واضح است که قابلیت های بسیاری برای گردشگری دارد.
استفاده از ظرفیت گردشگری مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز می باشد و ایشان در این رابطه فرموده اند که: ” من تصورم این است که اگر مسئولین کشور و مسئولین استان بتوانند از همین مسئله گردشگری به شکل درست، با تبلیغات صحیح و با جهت گیری صحیح استفاده کنند ، درآمد آن ، استان را از همه معونه های دیگر بی نیاز می کند مسئله گردشگری خیلی مهم است “.
توریسم درمانی و جذب گردشگران سلامت ابعاد مختلفی برای دفاع دارد و با توجه به اینکه این صنعت ارز آوری قابل توجهی دارد می تواند به رونق اقتصادی استان منجر شود.
استان اردبیل شرایط ممتازی برای جذب توریست های درمانی را دارا می باشد. همجواری و داشتن مرز مشترک این استان با کشور آذربایجان، داشتن آب های گرم و معدنی بسیار، آب و هوای مناسب، پایین بودن مخارج درمانی در مقایسه با کیفیت بالای آن، همگی جزو امتیازاتی می باشد که ما را به توجه بالا برای توریسم درمانی وا می دارد.
همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردیم ، شرایط کرونایی با وجود تمام رنج هایی که به وجود آورد اما این مطلب را نیز نشان می دهد که اگر دقت کافی در جهت ارتقای سطح حوزه سلامت داشته باشیم، چه میزان دستاوردها متوجه استان خواهد شد.
جان کلام اینکه، مدیریت کلان استان، مدیریت شهری و مدیریت فرهنگی، با هم افزایی می توانند استان اردبیل را به مرکز ورود گردشگران سلامت از شمال استان تبدیل کند. اگر در میدان رقابت با استانهای همسایه، ماندگاری گردشگران سلامت را در استان خویش افزایش و حتی ابقا کنی، قطعاً میزان رشد اقتصادی استان رشد چشمگیری خواهد داشت.
ایجاد زیر ساخت های لازم حتی در حد احداث شهرک های سلامت، ترغیب حضور فلوشیپ هایی با تخصص های مختلف، نهادینه سازی فرهنگ برخورد صحیح با مسافران خارجی، تبلیغات هدفمند بصری در سطح شهر و … برای تحقق این مهم راهگشا خواهد بود که امیدواریم مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.