https://didshahr.ir/21644

دهکده و شهرک‌های سلامت، رویکردی نوین در حوزه سلامت می باشند که غالبا بر یک درمان خاص یا یک نوع خدمات ویژه متمرکز هستند.

سولان سرعین

معرفی پروژه دهکده توریستی سولان سرعین


به گزارش دیدشهر، دهکده‌های سلامت ویژه سالمندان و دهکده‌های ویژه استفاده از آب‌وهوای کوهستانی برای بیماران تنفسی نمونه‌های شناخته‌شده و جهانی آن هستند. در ایران نیز چند سالی است ایده‌پردازی و تلاش برای احداث چند شهرک سلامت آغاز شده است.

یک دهکده سلامت مثلا در شهرستان سرعین، با توجه به آب‌وهوای سالم کوهستانی و وجود انواع آب‌های درمانی، می‌تواند کارکردی چندمنظوره در درمان انواع بیماری‌ها داشته باشد که یکی از آنها پروژه سولان سرعین است که فعلا ساخت آن راکد است.

مشخصات پروژه سولان سرعین

شهرک گردشگری سولان سرعین که کار ساخت آن در سال 1386 شروع شد، یک مرکز گردشی و آب‌درمانی با رویکرد سلامت و تندرستی است.

معماری و امکانات این شهرک متناسب با شیوه‌های نوین و استانداردهای مدرن است. در این شهرک ۱۴ لیتر بر ثانیه آب معدنی وارد می‌شود که حجم قابل توجهی است و برای کل مصرف آب‌درمانی شهرک کافی است.

برای ساخت و زیرساخت‌های این شهرک به بالاترین استانداردهای لازم توجه شده است. مثلا در هتل‌آپارتمان‌های شهرک برای هر واحد یک حمام با آب معدنی درمانی در نظر گرفته شده است تا کسانی که می‌خواهند در هتل اقامت داشته باشند و در کنار خانواده از امکانات استفاده کنند، این امکان در اختیار آنان باشد.

بجز این، بانوان و آقایان مراکز آب‌درمانی جداگانه و استخرهای روباز دارند و می‌توانند در هر ساعتی از روز از آن استفاده کنند. همه تدابیر را برای استخر بانوان درنظر گرفته شده است تا آنان در امنیت و آسودگی به مرکز آب‌درمانی و استخر روباز مراجعه کنند.

آنگونه در سایت شرکت سرمایه گذاری پارس سبز آمده است، پروژه سولان سرعین مشتمل بر سه بلوک می‏باشد که از استقرار آنها در کنار یکدیگر و اتصال آنها توسط فضای مفصلی فیمابین یک حجم که بصورت سطح شیب‏دار می‏باشد شکل می‏گیرد. این مجموعه مساحتی بالغ بر ۳۵۰۰۰ مترمربع داشته و دارای خصوصیات و کیفیت‏های زیر می‏باشد:

۱- دارای %۷۰ پارکینگ سرپوشیده

۲-استقرار رستوران، سالن بدنسازی و فضاهای عمومی در تراز همکف

۳- استقرار فضای صبحانه خوری در طبقات فوقانیفرم کلی مجموعه، تابع اهداف و روابطی چون:

۱- القای عملکرد تفریحی به مجموعه سکونتی

۲- برخورداری از هویت سکونت‏گاهی

۳- همخوانی و تبعیت از خط آسمان شکل طبیعی کوهستان و ایجاد حرکت در فضا

۴- ارتباط بین بلوک‏ها از طریق استقرار فضاهای سرپوشیده‏ی زمستانی بین آنها که نقش مفصل را نیز بازی می‏کنند.

فاز یک این پروژه شامل پارک خطی، دو آپارتمان، ۳۰ ویلا، مراکز آب‌درمانی بانوان و آقایان و مرکز تجاری و جاده‌های دسترسی و است.

سطح اشغال این شهرک ۹۶ هکتاری تنها ۱۵ درصد است. ۸۵ درصد مساحت به فضای طبیعی و فضای سبز اختصاص دارد.

در این شهرک یک میدان با آبنما، یک پارک خطی و چندین سوغات‌سرا و رستوران پیش‌بینی شده است.

ویلاهای اقامتی، هتل‌آپارتمان‌ها، هتل‌ها و بیمارستان آب‌درمانی، برخی دیگر از امکانات این شهرک هستند.

در بیمارستان هم خدمات آب‌درمانی، لجن‌درمانی، گل‌درمانی و برخی خدمات تندرستی و زیبایی ارائه خواهد شد و متخصصان هیدروتراپ حضور خواهند داشت که بیماری‌های مزمن را به کمک آب‌های درمانی و محلول‌های خاص شیمیایی درمان خواهند کرد.

در ورودی شهر، جاده این شهرک به سمت غرب جدا می‌شود و در کمتر از یک کیلومتر، ورودی شهرک نمایان می‌شود. علی‌رغم اینکه فاصله‌ای با سرعین ندارد، ولی از بافت این شهر کاملا جدا است.

باتمامی این تفاسیر اما نکته جالب این است که پروژه سولان سرعین قرار بود بعنوان منطقه نمونه گردشگری شناخته شود هم اکنون راکد بوده و تنها اسکلت آهنی از آن به چشم می خورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتشار مجدد مطالب تنها با ذکر نام منبع "دید شهر" مجاز میباشد.