https://didshahr.ir/26385

بیشترین پتانسیل سیستان در حوزه گردشگری به توریسم تاریخی مربوط می‌شود که منطقه‌‌‌‌‌‌ای پر از جاذبه برای همه طیف از گردشگران است.

به گزارش دیدشهر؛ سیستان به واسطه تمدن کهن خود خاص و منحصر به فرد است. ما اولین تمدن بشری را در این منطقه شاهد هستیم که همین امر ظرفیت بالایی را برای گردشگری آن ایجاد کرده است.

در سیستان کوه خواجه، ‌‌‌شهر سوخته و دهانه غلامان وجود دارد که بهشتی برای باستان شناسان و علاقه ‌‌‌مندان تاریخ است. در فاصله ۷۰ کیلومتری جنوب زابل به سمت زاهدان‌‌‌، منطقه حوضدار قرار گرفته است، ‌‌‌ شهری باستانی که سابقه آن به دوره ساسانی و ابتدای دوره اسلامی برمی‌گردد و درآن علاوه بر قلعه‌‌‌ها، ‌‌‌ آسبادها و خانه‌باغ‌‌‌ها را داریم.

کوه خواجه یکی دیگر از جاذبه‌‌‌های مشهور در سیستان و زابل است. گفته می‌شود سه مغ زرتشتی از این کوه برای نوید آمدن مسیح به بیت‌‌‌المقدس می‌‌‌روند.

کلیک کنید:

چاپ آگهی مفقودی در سیستان و بلوچستان 

نقاشی این سه مغ را در یونان هم وجود دارد که همین امر باعث ارتباط و جذب گردشگرانی از کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای مسیحی به ایران برای دیدن این کوه می‌شود.

داستان سه مغ در انجیل متی آمده است، ‌‌بر اساس این انجیل در عهد جدید، سه مرد فرزانه از شرق به دیدن هرود بزرگ آمدند تا درباره‌ زاده شدن پادشاه یهود از او بپرسند زیرا آنها اختر عیسی (ع) را در شرق دیده بودند. بنابراین مسیحیانی که به انجیل متی رجوع می‌کنند بی‌‌‌گمان داستان سه مغ را در آن می‌خوانند و برایشان بسیار هیجان‌‌‌انگیز خواهد بود که کوه خواجه را که این سه مرد فرزانه از آنجا به بیت‌‌‌المقدس رفتند، ‌‌‌از نزدیک ببینند. علاوه بر انجیل متی، ‌‌‌ تصویر این سه مغ بر نقاشی‌ها، ‌‌‌ اشیا و… نیز آمده است که تبلیغات درست درباره این کوه می‌تواند دایره مخاطبان را گسترش دهد.

تنوع آثار در سیستان باعث می‌شود گروه‌‌‌های مختلف در صورت آشنایی با آنها تمایل داشته باشند به این منطقه سفر کنند. به عنوان مثال این منطقه خاستگاه آسبادهاست که کهن‌‌‌ترین و اولین سازه‌‌‌های مکانیکی در جهان به شمار می‌روند و برای نخستین بار است که استفاده از انرژی پاک را شاهدیم.

در آسبادها همچنین ما سنگ آسیاب را داریم که قطر برخی از این سنگ‌‌‌ها به دو متر می‌‌‌‌رسد. تکنولوژی پیچیده‌‌‌ای که مردم آن زمان برای تولید این سنگ با چنین مقاومت و حجمی داشته‌‌‌اند شگفت انگیز است و می‌تواند دوستداران علم را برای دیدن آن تشویق کند.

آنچه به تخریب آثار باستانی در این منطقه منجر می‌شود به شهر حوضدار برمی‌‌‌گردد که شاهد کندن خندق، احداث جاده و از بین رفتن منظر و اصالت این منطقه هستیم.

قلعه نو جزو روستاهای پلکانی به حساب می‌‌‌آید که با اجرای طرح هادی گردشگری و سنگ‌‌‌فرش شدن آن، ‌‌‌ توانسته است گردشگرانی را به خود جذب کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتشار مجدد مطالب تنها با ذکر نام منبع "دید شهر" مجاز میباشد.