به بهانه کسب عنوان نخست کشور توسط ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل
به گزارش دیدشهر،سفر به دوردستها و گشت و گذار در نقاط مختلف جهان همواره برای ثروتمندان، به واسطه ثروت و داراییشان، میسر بوده اما پدید آمدن و توسعه طبقه_متوسط در جوامع بشری و افزایش امید به زندگی در عصر حاضر، این امکان را برای شمار بسیار بیشتری از انسانها فراهم کرد. همین مهم باعث تبدیل گردشگری به صنعتی بزرگ در جهان شد.
گردشگری به عنوان صنعت_سفید یا «صنعت بدون دود» به دور از ستیز و جدل مرسوم سایر صنایع و بدون دستاندازی به منابع زیرزمینی و روزمینی کشورها، پیامآور صلح، تفاهم و نوعدوستی برای ملتهاست و توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی میزبان را به همراه دارد؛ به عنوان مثال با ورود هر ده نفر گردشگر یک فرصت_شغلی برای میزبان ایجاد میشود.
در ایران این صنعت از ظرفیتهای بالایی برای رشد و توسعه برخوردار است. بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبههای باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبههای طبیعی را در جهان دارا است اما مهیا نبودن زیرساختهای_گردشگری و نگاه تنگنظرانه به سرمایهگذاران این حوزه از موانع مهم رشد صنعت گردشگری در ایران بوده است. علیرغم موانع موجود در سطح استانی برخی از استانهای کشور توانستهاند گامهای اساسی در راستای توسعه گردشگری بردارند. در این میان استان اردبیل همچون سایر صنایع وضعیت چندان مناسبی در کشور نداشت.
با حضور اکبر بهنامجو در استانداری اردبیل و با توجه به سوابق شاخص وی در حوزه گردشگری و توسعه زیرساختها، این حوزه به عنوان یکی از اصلیترین محورهای توسعه استان مورد توجه قرار گرفت. اولین گام وی تغییر_در_نوک_هرم ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل بود.
برنامهریزی منظم و مستمر برای اجرای طرح زمستان_بیدار، تقویت زیرساختهای گردشگری استان، احداث پل معلق تمام شیشهای هیر در زمانی کمتر از یک سال، ایجاد واحدهای بومگردی با هدف توسعه گردشگری_روستایی، پیگیری ثبت جهانی کوه سبلان، احیا و مرمت میراث تاریخی در جای جای استان از شهر یئری در مشگینشهر تا جمعه مسجد و بقعه شیخ کلخوران و عالیقاپو در اردبیل، پیگیری احداث چندین هتل پنج ستاره و هتلبیمارستان در کلاس جهانی برای بهرهمندی از مزایای گردشگری_سلامت و تداوم و تقویت برگزاری تورنمنتهای بینالمللی ورزشی همچون لیگ جهانی والیبال برای توسعه گردشگری_ورزشی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در این حوزه بود.
در سایه این اقدامات و به ثمر نشستن برنامهریزیهای انجام شده، ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در ارزیابی شاخصهای عمومی و اختصاصی در سال ۹۷ رتبه_نخست_کشوری را از آن خود کرد تا بیش از پیش به آینده این صنعت در استان امیدوار باشیم؛ صنعتی که میتواند سهم بزرگی در توسعه اقتصادی و اجتماعی و رفع_بحران_اشتغال استان داشته باشد.
نویسنده: مصطفی جمشیدی