توسعه اقتصاد گردشگری استان اردبیل با استفاده از ظرفیت ها و مشارکت سمن ها در امر آموزش و فرهنگ سازی امکان پذیر باشد.
توسعه اقتصاد گردشگری استان اردبیل می تواند با بهره گیری ازظرفیت های سمن ها نیز امکان پذیر باشد.
به گزارش دیدشهر(didshahr.ir)،مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: ضروری است سمن ها افکار عمومی را در مطالبه گری و صیانت از مواریث فرهنگی کشور بسیج کنند.
نادر فلاحی گفت: تشکل های مردم نهاد قادر به بسیج افکار عمومی هستند و لازم است در بحث آموزش و فرهنگ سازی از ظرفیت آن ها به شکل گسترده استفاده کرد.
وی افزود: انتظار می رود تشکل ها به مانند بازوی یاریگر دستگاه دولتی عمل کنند و به عنوان مثال در صیانت از میراث فرهنگی که نماد تاریخ و هویت ما است نهایت تلاش خود را به کار گیرند.
مشارکت سمن ها در بحث آموزش و فرهنگ سازی
مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل با تاکید به اینکه در بحث گردشگری نیز سمن ها می توانند در امر آموزش و فرهنگ سازی مشارکت کنند، ادامه داد: با بهره گیری از ظرفیت سمن ها می توانیم نسبت به توسعه اقتصاد گردشگری اقدام کنیم.
فلاحی با بیان اینکه تشکل ها باید مشاور امین دستگاه های اجرایی باشند، اضافه کرد: در حوزه میراث فرهنگی اردبیل ۲۳ تشکل مردم نهاد فعالیت دارند که یک مورد در سطح ملی، ۱۶ مورد در سطح استانی و ۶ مورد در سطح شهرستان ها فعال هستند.
حمایت از تشکل ها سیاست اداره میراث فرهنگی استان اردبیل
وی سیاست اداره کل را حمایت از تشکل ها عنوان کرد و افزود: به ویژه به دنبال واگذاری امور به تشکل ها هستیم تا ظرفیت های استان اردبیل در حوزه های مختلف تقویت شود.
فلاحی اردبیل را یکی از مقاصد گردشگری با بیش از هزار اثر ثبت ملی دانست و گفت: شعار ما قرار گرفتن اردبیل در سال ۱۴۰۰ بر قله گردشگری ایران است که این مهم نیز نیازمند مشارکت مردم نهاد ها است.
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی استان اردبیل با توجه به معرفی گسترده جاذبه ها نه تنها این شعار محقق خواهد شد بلکه اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در سال ۲۰۲۳ برگزیده شده است.
بی مهری به بافت های تاریخی شهر اردبیل
وی همچنین میزبانی نشست تشکل های مردم نهاد را فرصتی جهت معرفی قابلیت های استان دانست و گفت: این نشست با محوریت بافت های تاریخی برگزار می شود.
فلاحی تاکید کرد: در خود اردبیل شاهد از بین رفتن بخشی از بافت تاریخی شهر به دلیل اجرای طرح های جامع و تفصیلی و خیابان کشی ها هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل اضافه کرد: هرچند احیای بافت تاریخی از وزارت میراث فرهنگی انتظار می رود اما عملا بر عهده تنها یک نهاد نیست و لازم است تمامی دستگاه ها مشارکت داشته باشند.
در این مراسم رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل نیز گفت: طی سال های اخیر به بافت تاریخی شهر اردبیل بی مهری شده و لازم است تمامی اقدامات به سمت احیای آن معطوف شود.
علیرضا پوستی با اشاره به ضرورت احیای بازار تاریخی اردبیل اضافه کرد: لازم است این ظرفیت کم نظیر به یکی از جاذبه هایی که موجب جذب و ماندگاری گردشگران می شوند، تبدیل شود.