یکی از آش های معروف منطقه خلخال و کوثر آش گیلدیک است.
به گزارش دیدشهر؛ در استان اردبیل بویژه در شهرستانهای خلخال و کوثر خوراک خوشمزه ای به نام آش گیلدیک می پزند.
این آش از سبزی، گل نسترن کوهی، برنج، حبوبات شامل نخود و عدس و لوبیا، مغز گردو، آلوچه و برگ زردآلو مواد اولیه آن هستند.
در این آش از کوفته قلقلی هم استفاده می شود و عصاره مرغ یا گوشت نیز در آن می ریزند.
از نظر طب سنتی، گل نسترن دارای طبعی گرم و خشک و سرشار از ویتامین c است.
از این گل می توان در درمان انقباض غیر ارادی ماهیچه های معده، بیماری های ناشی از التهاب و ورم کلیه ها و دردهای ناشی از پیدایش سنگ کلیه استفاده کرد.
از این آش در آیین خدرنبی برای پذیرایی از میهمانان مورد استفاده قرار می گیرد.