گردشگری مذهبی یکی از انواع گردشگری است که صاحب نظران در این صنعت معتقدند به لحاظ موقعیت فرهنگی و مذهبی خاص ایران در میان کشورهای دیگر ، گردشگری مذهبی جای رشد و توسعه زیادی دارد.
به گزارش دیدشهر، امروزه گردشگری, با ویژگی های بارز و منحصر به فرد, به یکی از بزرگ ترین و پرمنفعت ترین صنایع در اقتصاد جهان تبدیل شده و بستری جهت ایجاد تغییرات در فضاهای جغرافیایی فراهم آورده است.
گردشگری مذهبی یکی از گونه های گردشگری است که توسعه آن می تواند منجر به افزایش اشتغال و درآمد و رونق اقتصاد در فضاهای مختلف جغرافیایی خصوصا نواحی روستایی گردد.
گردشگری مذهبی از قدیمی ترین و پر رونق ترین گردشگری های گذشته و حال حاضر در سراسر جهان است که قدمت آن به شکلگیری فرهنگ دینی میرسد.
گردشگری مذهبی یکی از گونه های گردشگری است که توسعه آن میتواند منجر به افزایش اشتغال و درآمد و رونق اقتصاد گردد.
این نوع گردشگری در کشور ما به جهت بافت مذهبی و همچنین جاذبههای زیارتی که در آن وجود دارد اهمیت بیشتری مییابد و میتواند موجبات افزایش سرمایهگذاری های کلان و خرد در نواحی روستایی، خود اشتغالی روستاییان، توسعه گردشگری روستایی، شناخت جاذبههای تاریخی، طبیعی، مذهبی و خدمترسانی بهتر به روستاییان را سبب شود.
باورهای مذهبی ازجمله عمیقترین باورها هستند و مذهب یکی از انگیزههای اصلی سفر برای خیلی از مردم است.
استان اردبیل از وجود بقعههای مذهبی بسیاری بهرهمند است و هر سال بسیاری از مسافران نوروزی از آنها بازدید میکنند که این موضوع به نوبه خود میتواند به توسعه گردشگری مذهبی در استان کمک کند.
این نوع گردشگری یکی از پایدارترین انواع گردشگری است و بقاع متبرکه، علاوه بر نقش و تاثیر مذهبی، میتوانند بر عمران و آبادانی منطقه تاثیرگذار باشند و در کنار فضای معنوی، فضای تفریحی نیز برای مردم ایجاد کنند.
در استان اردبیل این بقاع، در کنار برگزاری مراسم فرهنگی و مذهبی که در باورها و اعتقادات مردم ریشه دارند، به پیوند بین فرهنگ و مذهب منجر شدهاند. با توسعه زیرساختهای عمرانی در بقاع متبرکه میتوان تعداد بیشتری از گردشگران مذهبی را جذب کرد و گردشگری مذهبی را در استان توسعه داد.
با توجه به اینکه این اماکن مذهبی در جذب گردشگر تاثیر خواهند داشت، توسعه زیرساختها در آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است و مسئولان استانی باید به این مهم توجه کنند.