و کشور مصر و عربستان برای گردشگری قدم های مثبتی را برداشتند که احداث شهر پایتخت هوشمند و پروژه نئوم از جمله این پروژه ها می باشد.
نویسنده: صدیقه نژادقربان
به گزارش دیدشهر، اگرچه، فراهم بودن زیرساختهای لازم گردشگری، سرمایهگذاریهای کلان در این صنعت، قرار گرفتن این بخش بهعنوان یک عامل مهم توسعه در اقتصاد جهانی و تبدیل شدن توریسم بهعنوان یک ابزار قدرتمند سیاستگذاری در برخی از کشورها نقش مهمی در عبور از بحرانها و تسریع در بازگشت این صنعت و قرار گرفتن در مسیر توسعه پایدار داشته است؛ اما در کنار همه این اقداماتی که از گذشته تحقق یافته بود، مدیریت در زمان بحران و پشتیبانی و حمایت بیوقفه دولتها از فعالان این صنعت جهت حفاظت مشاغل و تابآوری مهمترین دلیل بازیابی و بهبود گردشگری در همه زمانها بوده است.
اگرچه در این میان کشورهای خاورمیانه همچون مصر، عربستان و امارات نه تنها اهداف کوتاهمدت جذب گردشگری را دنبال کرده و بسیار موفق هم بودند، بلکه برای اهداف بلندمدت خود دست به اقدامات چشمگیری زدند که میتواند آینده صنعت گردشگری و بازارهای اصلی این عرصه را تغییر دهد و اگر تاکنون اروپا یا آمریکا مقصد اصلی مسافران بوده، «خاورمیانه» بازار اصلی گردشگران در آینده خواهد بود.
مصر با شهر هوشمند
«مصر» در حال ساخت یک پایتخت جدید و هوشمند است که مساحت آن معادل وسعت کشور سنگاپور است که تنها در یک فاز آن حدود ۷میلیون نفر اقامت کنند. در وسط این پایتخت پارکی با عنوان پارک رودخانه سبز (حدیقة النهر الأخضر- Green river park) در حال آمادهسازی است که ۶ برابر سنترال پارک نیویورک است و برنامه کوتاهمدت برای جذب گردشگری در فاز اول سالانه ۲میلیون نفر و برنامه بلندمدت پس از تکمیل این پایتخت و ساخت تمامی فازها جذب ۱۳۰میلیون گردشگر در سال خواهد بود.
این پارک که بر جذب سرمایهگذاری متمرکز است بر اساس برنامهریزیها باید ۳۰۰هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کند و همچنین رشد اقتصادی مصر را تقویت کند. این پارک روزانه ظرفیت بیش از ۳۷۰هزار بازدیدکننده را خواهد داشت. مصر برای این پایتخت هوشمند خود حدود ۵۰میلیارد دلار سرمایهگذاری خواهد کرد و برای ساخت فاز اول حدود ۶۰۰میلیون دلار تاکنون سرمایهگذاری کرده است. این نشان میدهد که مصر، اقتصاد خود را بر محور رشد و توسعه صنعت گردشگری بنا کرده و بر گسترش این صنعت متمرکز شده است.
عربستان با پروژه نئوم
عربستان دیگر کشور در خاورمیانه نیز با احداث کلانشهر «نئوم» تا سال ۲۰۳۰ خود را برای جذب بیش از ۱۰۰میلیون گردشگر به این کشور آماده میکند. شهری که از سال ۲۰۲۴، آماده ورود گردشگران خواهد بود و ساخت کامل این کلانشهر در کشوری بیابانی در سال ۲۰۲۶ به اتمام میرسد. بزرگترین شهر توریستی جهان بهشمار میرود که حتی کوهستانی برفی جهت اسکی، ورزشهای آبی و دوچرخه سواری در کوهستان نیز در این کلانشهر توریستی وجود خواهد داشت. پروژهای که ۵۰۰میلیارد دلار برای ساخت آن تخصیص داده شده است و توسط صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان تامین میشود. شهری که قرار است در زمینه فناوری و دیجیتال بسیار پیشرفته باشد و چندمیلیارد دلار جهت توسعه دیجیتال در این کشور سرمایهگذاری شده است.
پروژه نئوم سبب شده شرکتهای بسیاری از سراسر جهان برای سرمایهگذاری به این کشور جذب شوند. شهری که ۳۳ برابر نیویورک خواهد بود و تا دریای سرخ ادامه خواهد داشت و در یک برنامه آیندهنگر قصد بر ساخت تاکسیهای پرنده، ماه مصنوعی و ایجاد کلاسهای هولوگرافیک خواهد داشت. این نشان میدهد که عربستان از اقتصاد تکمحصولی بر محور صنعت نفت عبور کرده و گردشگری به بخش مهم اقتصاد عربستان تبدیل خواهد شد و همچنین گردشگری عربستان تنها متکی بر زوار خانه خدا در دو شهر مکه و مدینه نخواهد بود و میزبان تمام جهان خواهد بود.