https://didshahr.ir/24672

تحقیقات نشان می دهد که روستا‌ها در آینده به یکی از مهم ترین مقاصد گردشگران تبدیل خواهد شد که این موضوع نشان از تغییر ذائقه گردشگران به سمت روستاها می باشد.

تغییر ذائقه گردشگران به سمت روستا

نویسنده: سیداحمد هاشمی

دیدشهر: در قرن اخیر، گردشگری آنچنان توسعه پیدا کرده که در سراسر جهان به عنوان یک صنعت مورد توجه قرار گرفته است. صنعتی که می‌تواند مشکلات اساسی مانند بیکاری، پایین بودن سطح درآمد سرانه و کمبود درآمد کشور‌ها را به راحتی جبران کرده و موجب ایجاد درآمد، اشتغال زایی، رشد بخش خصوصی و توسعه زیرساخت ها در هر منطقه ای شود.

به همین دلیل است که امروزه دولت ها در پی آن هستند با برنامه ریزی صحیح و حساب شده گردشگری را در کشورشان گسترش دهند. گردشگری انواع متعددی دارد که یکی از محبوب ترین آن، گردشگری روستایی است. اهمیت و محبوبیت این نوع گردشگری تا آنجاست که بسیاری از متخصصان حوزه گردشگری معتقدند روستا‌ها در آینده به یکی از مهم ترین مقاصد گردشگران تبدیل خواهد شد. در تعریف این مدل از گردشگری آمده «هرگونه گردشی که در نواحی روستایی انجام می‌گیرد را گردشگری روستایی می‌نامند» که البته نقد‌هایی به این تعاریف وارد است. اما باید گفت این نوع گردشگری معرف زندگی، فرهنگ، هنر و میراث مناطق روستایی است و جامعه محلی را از لحاظ اجتماعی و اقتصادی بهره مند می‌سازد. ضمن این که، ارتباط بین گردشگران و جوامع محلی را برای غنی سازی تجربه گردشگران فراهم می‌کند.

در تعریفی که توسط سازمان جهانی گردشگری ارائه شده هم به پیوند فعالیت و تجربه بازدیدکنندگان با طیف وسیعی از محصولات مبتنی بر طبیعت، کشاورزی، ماهیگیری و سبک‌زندگی روستاییان تاکید دارد. با اتکا براین تعاریف می‌توان ویژگی هایی را برای گردشگری روستایی برشمرد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها روستاپایه‌بودن فعالیت‌ها و محصولات گردشگری روستایی است که باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد. در این نوع گردشگری، گردشگران علاقه ویژه‌ای به ارتباط با جوامع محلی دارند و در پی آشنایی با شیوه زندگی افراد بومی هستند. ضمن این که، گردشگران روستایی تمایل دارند در فعالیت های معمول زندگی روستاییان مشارکت کنند، به همین دلیل است که غلبه کسب و کار‌های خرد و خانگی در این نوع گردشگری مورد تاکید قرار گرفته است.

با توجه به این‌که حدود ۸۰ درصد عرصه های طبیعی در سطح جهان را روستا‌ها تشکیل داده اند، بسیاری از مطالعات گردشگری پیرامون گردشگری در نواحی روستایی انجام گرفته است. این مقوله برای طیف وسیعی از فعالیت های گردشگری مانند گردشگری کشاورزی، گردشگری فرهنگی، خلاق گردشگری غذا و اکوتوریسم به کار برده می‌شود.

با توجه به تحولاتی که در چند سال گذشته، به لحاظ فکری، فرهنگی و اجتماعی در عرصه جهانی اتفاق افتاده ذائقه گردشگران تغییر کرده و برخلاف گذشته گردشگران امروزی به دنبال تجربه فضا‌های جدید هستند که در این میان طبیعت گردی در فضا‌های روستایی نقش مهمی را ایفا می‌کند؛ بنابراین از یک سو مناطق روستایی با توجه به منابع طبیعی و غنی فراوانی که در اختیار دارند، برای توسعه این نوع گردشگری عرصه خوبی محسوب شده و از سوی دیگر گردشگری با توجه به ماهیتی که دارد فرصت بسیار مناسبی برای توسعه مناطق روستایی است و می تواند به تجدید حیات روستاها، ایجاد اشتغال و درآمد افراد بومی کمک کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتشار مجدد مطالب تنها با ذکر نام منبع "دید شهر" مجاز میباشد.