https://didshahr.ir/4029

آستانه مقدس امامزداه سید صدرالدین اردبیلی در ورودی اردبیل از طف مغان قرار دارد که مسافران در بدو ورود به اردبیل هم امکان استراحت و هم زیارت را پیدا می کنند.

 سید صدرالدین اردبیلی

به گزارش دیدشهر، صدرالدین(ع) از نوادگان بلافصل امام موسی کاظم (ع)است که با برادران خود “امام زاده صالح” و “امام زاده حمزه”(ع) که در نیمه اول قرن سوم هجری به منطفه اردبیل مهاجرت و ساکن گزیده اند.

امامزاده سید صدرالدین اردبیلی که قدمت ان به دوره صفویه می رسد به موازات جنگها و اشغال و تخریب این بقعه شریف نیز تخریب و منهدم شده است ولی اکنون این امامزاده در چند سال گذشته توانسته پیشرفت عمرانی خوبی نسبت به سایر امامزاده ها داشته باشد.

بازسازی امامزاده سید صدرالدین شهرستان اردبیل در سال ۱۳۹۰ آغاز شد، این امامزاده به کمک مسوولان ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در فضایی بالغ بر ۲۸۰۰ مترمربع در حال ساخت است. این امامزاده دارای شبستان زنانه، مردانه، گنبد و مناره است.

 سید صدرالدین اردبیلی

این بنا دارای پی سنگی با دیواری آجری با ملات ماسه آهک می باشد. دور تا دور آن کلافی چوبی ایجاد شده گنبد آجری کم ارتفاع قسمت محل مدفن را پوشش داده است.

در بخش جنوبی امامزاده یک باغ و در شمالش حیاط بزرگ دهقانی است و خادم بقعه در آن زندگی می کند. در ورودی بقعه در سمت شمال آن واقع شده و به راهروی باریکی باز می شود که از شرق به غرب کشیده شده و دو انتهای راهرو به دو حجره برای بیتوته کردن زائران منتهی می گردد.

در وسط این دالان در ضلع جنوبی آن دری است که به مقبره باز می شود درب در وسط اتاقی است که تقریباً ۶×۵ متر ابعاد آن می باشد که گنبدی کم ارتفاع سقف آنرا پوشش داده است.

این اثر در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۶۸۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

بقعه مبارکه امامزاده سید صدرالدین در میدان وحدت ابتدای جاده اردبیل به مشگین شهر، در وسط اراضی زراعی واقع شده است.

دیدگاه ها

  1. ف گفت:

    گشتند آثاری پیدا نکردند که قدیم بازار بوده!!!!از قدیم دشت بوده

    ان ساختمان قدیمی اثر ثبتی بود

  2. فاطمه گفت:

    فعلا دست محرم و صفر اینها را متوقف کرده منتظرند تمام شوند و لودرهایشان بریزند أین حریم صحرایی ألمان های خاص دارد منظره طلوع غروب خورشید بخاطر دشت روبروی امامزاده و عدم دیوارکشی باعث أین زیبایی ها
    هیچ إز خلوت عارفانه صدر با خدا به ان زیبایی در ایستگاه اخر نمی فمهند
    حریمین مختصاتون وورما بهم حریمین مختصاتی صحرایی دی
    حریمین نقشه سین وریب بازاریا
    سید صدرالدین شعر صحرا منه وریب

    صحرایی حریم نقشه سین بازاری چکر!!!
    بإخماز موقعیت صحرائیه
    سن بؤ طبیعت ألمان لارون صحنه قتل وسط أراضی وورما بهم
    هی بیابان یرین متر لیر!!!!!!
    اخرین ایستگاه بیابان دی هله بؤ نکته نی او درک المز
    ادام وسیع چشم اندازی. شهر المز
    عرب صحرای کربلا دا ییر رطب!!!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتشار مجدد مطالب تنها با ذکر نام منبع "دید شهر" مجاز میباشد.