https://didshahr.ir/18795

گردشگری یزد با مشکلاتی زیادی دست و پنجه نرم می‌کند که حل این مسائل می تواند به رونق اقتصادی این استان کمک کند.

یزد

گزارش : رضا دلداده

دیدشهر: یزد به دلیل برخورداری از معماری خشت و گل, طاقهای ضربی , بادگیرها, سراچه ها مساجد و صدها آثار تاریخی دیگر مورد توجه گردشگران خارجی است.

یزد، شهر بادگیر‌ها و خانه‌های خشتی است که تا دلتان بخواهد بازار دارد. از بازار حاجی قنبر به عنوان قدیمی‌ترین بازار به جا مانده از قرن نهم هجری و بازار خان به عنوان عریض‌ترین بازار این شهر از دوره صفویه گرفته تا بازار خشتی و گلی تبریزیان یادگار دوره قاجار و بازار زرگرها که نبض اقتصادی شهر است.

ولی در تردد در ناحیه بافت تاریخی با خودرو می تواند به صدمات جبران ناپذیری به آن وارد کند.

بهبود حمل و نقل عمومی درون و برون شهری از جمله حمل ونقل هوایی، ریلی، جاده‌ای و توسعه حمل و نقل عمومی با تقویت ناوگان عمومی درون شهری نیز یکی از اولویت‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

افزایش پروازها به مقصد یزد، انجام پروازها در ساعت مقرر، استفاده از ناوگان ریلی مناسب و با کیفیت و اتوبوس‌های نوسازی شده در ناوگان جاده‌ای و همچنین حمل و نقل عمومی درون شهری برای کاهش بار ترافیکی به ویژه در حوالی بافت تاریخی یزد فرصت بهتری را برای بهره برداری از ظرفیت‌های گردشگری استان فراهم خواهد کرد.

شهرهایی چون اصفهان و شیراز از ده‌ها سال قبل شهرهای گردشگری ایران بوده اند و همواره مورد توجه گردشگران قرار داشته اما یزد هرگز نتوانسته بود در میان شهرهای گردشگری جایگاهی بیابد اما در سال‌های اخیر و به ویژه پس از ثبت جهانی، رکورد ورود مسافر در ایام مختلف سال بارها شکسته شد و تعداد گردشگران داخلی و خارجی چنان افزایش یافت.

اما قطعاً رونق گردشگری یزد نیازمند زمینه‌هایی از جمله تأمین زیرساخت‌ها، حفاظت از بناهای تاریخی، فراهم کردن زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی و … است.

یکی از نیازهای اساسی صنعت گردشگری در حال حاضر، ایجاد مراکز اقامتی چند ستاره‌ای است که گردشگران با سلایق مختلف فرصت اقامت در شهر تاریخی یزد را پیدا کنند.

در این سال‌ها هتل‌ها، بوم گردی‌ها، اقامتگاه‌های سنتی و مهمانسراهای زیادی در بافت تاریخی و حوالی آن و حتی در ییلاقات یزد ساخته و مورد بهره برداری قرار گرفته است و برخی از هتل‌های بزرگ نیز ساخته و یا ارتقای ستاره یافته اند اما به نظر می‌رسد در این زمینه همچنان نیازمند سرمایه گذاری هستیم.

«محسن میرجانی» مدرس دانشگاه در رابطه با چالش‌های موجود در امر گردشگری استان می‌گوید: مهمترین چالش‌های حوزه گردشگری استان یزد را می‌توان بحث امنیت گردشگران و بالا بردن فرهنگ ساکنان بافت تاریخی در مواجهه با گردشگران داخلی و خارجی دانست .

به گفته وی، یکی دیگر از چالش‌های موجود در این حوزه فقدان زیرساخت‌های مناسب از قبیل هتل و آژانس‌های معتبر گردشگری در استان است به نحوی که اگر خود شهر تاریخی یزد را مستثنی کنیم، مابقی شهرستان‌های استان علی‌رغم داشتن پتانسیل‌های فراوان فاقد زیرساخت‌های مناسب هستند .

میرجانی یکنواخت شدن مسیرهای گردشگری را از دیگر اشکالات وارده به این حوزه بیان می‌کند و ادامه می‌دهد: در سال‌های گذشته، تنها و تنها عرصه بافت‌های تاریخی استان به عنوان هدف‌گذاری اصلی گردشگری استان مدنظر بوده که این مسیر به واسطه یکنواختی و تعدد آن در دراز مدت خسته‌کننده و کسل‌کننده خواهد شد و باید تنوعی در آن بوجود آورد .

وی همچنین خاطرنشان می‌کند: موضوع دیگر عدم هماهنگی بخش خصوصی و بخش دولتی در ساماندهی و خدمت‌رسانی مناسب به گردشگران است به طوری که متاسفانه همیشه رابطه سازمان با فعالان بخش خصوصی در حوزه گردشگری با چالش همراه است.

وی عنوان می‌کند: راهکارهای پیشنهادی و تحقق آنها مبتنی بر دو موضوع یعنی اهتمام مسئولان و خواست بخش خصوصی و مردم است.

این مدرس دانشگاه ادامه می‌دهد: متاسفانه علی‌رغم اهمیت خواست مسئولان برای حرکت و فعالیت در این حوزه، هنوز برخی در این مورد توجیه نیستند و بدتر این که از صبوری و تامل کافی برای به بار نشستن ثمرات مادی و معنوی این حوزه نیز بی‌بهره هستند .

میرجانی می‌گوید: مزیت نسبی بخش صنعت در سال‌های گذشته در استان یزد، برخی مسئولان را برای ورود به عرصه‌های جدید و مبهمی چون گردشگری که اتفاقاً مبتنی بر فعالیت‌های دراز مدت است، کم‌تمایل کرده است.

بادگیر یزد

    https://didshahr.ir/18795

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتشار مجدد مطالب تنها با ذکر نام منبع "دید شهر" مجاز میباشد.