ساج چورکی یا ساج چؤرهیی ( نان ساجی) روی فلزی بنام ساج پخته می شود.
به گزارش دیدشهر؛ ساج عبارت است از یک ورقه مسی یا چدن یا نوع فلز مرغوب دیگری که بصورت سینی بزرگ که داخلش تقریبا بصورت بشقاب گود بوده است و قطر آن حدود ۶۰ تا۸۰ سانتی متر است.
عشایر آذربایحان و اردبیل آرد گندم را خمیر می کنند تا ور بیاید سپس آنرا بر روی ساج که قبلا توسط اجاق موجود در وسط آلاچیق داغ شده بود قرار می دادند و خمیر پهن شده توسط وردنه پخته می شد و بصورت نان ساجی بسیار لذیذ در می آید.
ساج روی آتشی گذاشته میشود که آن را در روی پایه فلزی و یا ۳ قطعه سنگ روشن می کنند.
در مناطق تفریحی و دیدنی زیبا و خوش آب و هوا، زنان عشایر این نان را به عنوان سوغاتی برای گردشگران عرضه می کنند.
بعنوان مثال در برخی مناطق استان اردبیل همچون ویلادره و آلوارس سرعین، آبدرمانی های موییل مشگین شهر از نان ساجی برای جذب گردشگر هم استفاده می شود و کمتر گردشگری است که با سفر در این مناطق طعم گرم این نان را نچشیده باشد.