جشنوراه بازی های محلی و بومی فرصتی را فراهم می آورد تا با برگزاری آن آئین و رسوم گذشته احیاء شود.
به گزارش دیدشهر، اهمیت در پرداختن به بازی های بومی و محلی و آئیین های سنتی می تواند در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگی دربین جوانان کمک کند.
احیای بازی های بومی و محلی و آئین های سنتی در بین دانش آموزان می تواند نشاط و شادابی را در بین دانش آموزان ترویج دهیم و اهمیت و هویت مردمی بودن این ورزش را در بین دانش آموزان تقویت کنیم.
بازیهای بش داش، چلینگ آغاچ، قیش وردی، بورک آپاردی و طناب کشی از جمله بازی های محلی خطه آذربایجان است.
ورزش بومی و محلی علاوه بر ایجاد تحرک در افراد برای زندگی سالم، عملکرد مغز را بهبود داده، وموجب افزایش فعالیت اجتماعی، همدلی و شادی و نشاط میشوند و ترویج و گسترش اینگونه بازیها میتواند در افزایش سلامت و نشاط اجتماعی و بهخصوص جوانان موثر باشد.
بازیهای بومی و محلی جزء ساختارهای زندگی روستایی و شادی آفرین بوده و در بیشتر روستاهای شهرستان خلخال در سالهای گذشته رونق داشته است.
برپایی جشنوارههای فرهنگی، ورزشی، بومی و محلی فرصتی برای احیای آئینها، رسوم و بازیهایی سنتی است و برگزاری جشنوارههای بومی و محلی ظرفیتی برای پیوند نسل های دیروز و امروز در یک جامعه است.
بسیاری از بازیهای سنتی، غذاها، پوشش مردان و زنان و صنایع دستی که در کنار این جشنوارهها اجرا میشود یادآور سنتهای غبار گرفته گذشتگان ماست.