https://didshahr.ir/13748

اگر لیست غذاهای محلی اردبیل را دیده باشید یا اهل آذربایجان و اطراف آن باشید حتما سوتی پلو اردبیل را می شناسید.

سوتی پلو

سوتی پلو اردبیل

در زبان آذری سوت به معنای شیر است و سوتی پلو ترکی غذایی است که با شیر و بیشتر برای چهارشنبه سوری و عید نوروز تهیه می شود و به شیرین برنج ، شیرپلو ، شیرپز ، سوتی پلو تبریزی و سوتی پلوی اردبیلی هم معروف است.

سوتی پلو اردبیل را با شیر برنج و شیرین پلو به اشتباه نگیرید! درست است که نامش تقریبا مشابه با آن هاست اما تفاوت های عمده ای با آنها دارد که در ادامه متوجه آن می شوید.

سوتی پلو چهارشنبه سوری را معمولا با ماهی دودی، گوشت، خرما و کشمش سرو می کنند و طعمی عالی و بی نظیر دارد.

مواد لازم  برای پخت سوتی پلو اردبیلی

۲ تا ۳ نفر

۲ پیمانه برنج

۲ لیوان شیر

۱/۲ لیوان آب

۵۰ گرم کره (محلی باشه بهتره)

گردو، کشمش، خرما به اندازه دلخواه

۳ قاشق زعفران دم کرده غلیظ

مرحله اول:

برای تهیه سوتی پلو اردبیلی ابتدا باید برنج را بشویید و اجازه دهید برای یک الی دو ساعت با آب و نمک خیس بخورد. سپس دوباره آبکشی کنید تا شوری نمک رفع شود.

مرحله دوم:

برنج را به همراه شیر، زعفران و کمی نمک در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید. توجه داشته باشید که درب قابلمه باید باز بماند تا شیر سر نرود.

مرحله سوم:

حالا کره را به قابلمه اضافه کنید.

وقتی شیر کاملا جذب شد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد.

مرحله چهارم:

قابلمه را از روی حرارت بردارید. اگر از قابلمه ی نچسب استفاده کرده اید میتوانید آن را برگردانید و سوتی پلو خوشمزه قالبی با ته دیگی خوشرنگ و مجلسی داشته باشید. با کمی خلال پسته و کشمش تزیین و سرو کنید. نوش جان.

سوتی پلو

سوتی پلو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتشار مجدد مطالب تنها با ذکر نام منبع "دید شهر" مجاز میباشد.